ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

- Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

viomixania01 - Σόλων ΜΚΟΜαχόμενοι για έναν ελεύθερο κόσμο, δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε την εκμετάλλευση των ζώων, αφού μέσα σε αυτή παρατηρούμε τα ίδια εξουσιαστικά στοιχεία που δημιουργούν τις ανισότητες και την εκμετάλλευση που θέλουμε να εξαλείψουμε στους ανθρώπους, καθώς και τη σωματική και ψυχολογική βία που θα σόκαρε οποιονδήποτε παρατηρητή. Ζούμε κάτω από ένα καπιταλιστικό καθεστώς όπου μια από τις μορφές βίας που τον συντηρεί ασκείται πίσω από τοίχους βιομηχανιών αλλά ταυτόχρονα κρύβεται μέσα σε φανταχτερά περιτυλίγματα που έξυπνα προσελκύουν τους τηλέ – κατευθυνόμενους καταναλωτές.


Απαιτείται ο καταναλωτής να βρίσκεται σε πλήρη άγνοια ώστε κλάδοι όπως η βιομηχανία γάλακτος να αποτελούν μια εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση. Μόνο με επιχειρήματα επιπέδου νοημοσύνης ψηφοφόρου θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει τις συνήθειές του. Καταναλώνοντας γαλακτοκομικά προϊόντα είτε με το πρόσχημα της υγιεινής διατροφής είτε για ευχαρίστηση, καταπατάς τα δικαιώματα αισθανόμενων όντων. Μια καθημερινή επιλογή πολλών ανθρώπων που έμμεσα καθιστά σε συνθήκες δουλείας εκατομμύρια ζώα. Ποιά διαφήμιση θα έδειχνε τη φρίκη που κρύβεται πίσω από την παραγωγική διαδικασία γαλακτοβιομηχανίας για την ικανοποίηση τεχνητών αναγκών με σκοπό το κέρδος των βιομηχάνων;

Ναι λοιπόν, είναι αρρωστημένο να κρατάς φυλακισμένο κάποιον για όλη του τη ζωή στερώντας του κάθε τι έμφυτο όπως η ελευθερία και η αυτοδιάθεση. Είναι αρρωστημένο να καταργείς, για τις ανάγκες του κέρδους, τα φυσικά ένστικτα και το δικαίωμα επιλογής στο ζευγάρωμα γονιμοποιώντας κάποιον με αλλεπάλληλους βιασμούς. Είναι αρρωστημένο να αρπάζεις ένα παιδί από τη μάνα του προκαλώντας τους φόβο και αγωνία και να το στέλνεις στο σφαγείο για να παίρνεις το γάλα που προορίζονταν για αυτό. Το γάλα αποσπάται με τεχνητά μέσα προκαλώντας τους πόνο που είναι αναγκασμένες να υπομένουν στη σύντομη και βασανιστική ζωή τους. Εάν η παραπάνω συμπεριφορά αφορούσε ανθρώπινο ζώο, τότε η δυτική κοινή γνώμη θα είχε συγκλονιστεί. Αλλά στην περίπτωση των μη ανθρώπινων ζώων, συμμετέχει σε ένα μαζικό, οργανωμένο και νόμιμο μηχανισμό βασανιστηρίων.

viomixania02

Tα ζώα δεν είναι πλασμένα για να υπηρετούν τους ανθρώπους, όπως οι γυναίκες δεν είναι πλασμένες για να υπηρετούν τους άνδρες, όπως οι μαύροι δεν είναι πλασμένοι για να υπηρετούν τους λευκούς. Με την έμπρακτη αλληλεγγύη σε οποιοδήποτε αισθανόμενο ον, η εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων θα σταματήσει ταυτόχρονα με την εκμετάλλευση των ανθρώπινων ζώων. Ο ανθρωποκεντρισμός θα καταργηθεί ταυτόχρονα με τους βιασμούς συνειδήσεων των ανθρώπων. Η απελευθέρωση των ζώων είναι αλληλένδετη με την απελευθέρωση των ανθρώπων. Ο εχθρός είναι κοινός, τα αφεντικά και η εξουσία. Αγώνας για την κατάργηση κάθε μορφής εξουσίας. Αγώνας για την ολική απελευθέρωση!

Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση 

Πηγή/φωτογραφίες: Αντισπισιστική Δράση, antispe.squat.gr