ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο ΤΑΜΕΣΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

thames river floods - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

thames river floods - Σόλων ΜΚΟΣε επικίνδυνα επίπεδα έχει ανέλθει η στάθμη του Τάμεση μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα οι Αρχές να κλείσουν φράγμα που προστατεύει το Λονδίνο.

Μάλιστα σε ορισμένα σημεία η στάθμη των υδάτων του ποταμού που διασχίζει τη βρετανική πρωτεύουσα έχει ανέλθει στα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα.

Οι Αρχές προειδοποιούν για σφοδρές πλημμύρες σε 14 νέα σημεία στη νότια Αγγλία, ενώ κινδυνεύει ιδιαιτέρως το Σόμερσετ.

Όπως δήλωσε στο BBC ο Χάουαρντ Ντέιβιντσον της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, παρά την εξασθένηση των βροχοπτώσεων, η άνοδος της στάθμης είναι το “σωρευτικό αποτέλεσμα της τελευταίας περιόδου, καθώς ως μεγάλος ποταμός ο Τάμεσης αντιδρά σε βάθος εβδομάδων στις βροχοπτώσεις”.

Ωστόσο, ο καιρός αναμένεται από τα ξημερώματα της Τρίτης να παρουσιάσει επιδείνωση με νέες βροχές που αναμένεται να κρατήσουν μέχρι την Πέμπτη.

Εντωμεταξύ “εμφύλιος” έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείων για τη διαχείριση της κατάστασης. O γενικός γραμματέας του υπουργείου Κοινοτήτων, Έρικ Πικλς, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «βασίστηκε υπερβολικά στις λανθασμένες εισηγήσεις» της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για τα προληπτικά μέτρα στην περιοχή του Σόμερσετ ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του επικεφαλής.

Ο λόρδος Σμιθ, απάντησε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, ενώ τη δυσαρέσκειά του για τον Πικλς εξέφρασε στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ο υπουργός Περιβάλλοντος, Oουεν Πάτερσον.

Σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες έχουν προκληθεί πάντως και στη δυτική Γαλλία, η οποία επίσης πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Δείτε στο video τα κύματα που σφυροκοπούν ακτή της δυτικής Βρετανίας.


Πηγή/φωτό: Econews