ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Μ.Κ.Ο. - ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ — Συνέντευξη της κ. Μισέλ Ρουσώ, της Γαλλίδας Επιτρόπου για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη ΜΚΟ Σόλων

NATURA yiannis zisis 48 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΜΚΟ Σόλων η Michèle Rousseau, Αναπληρώτρια Γενική Επίτροπος για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο γαλλικό Υπουργείο Οικολογίας, Ενέργειας, Αειφόρου Ανάπτυξης και Χωροταξίας στα πλαίσια της παρουσίασής της με τίτλο “Οι πραγματικές τομές του πολυμερούς διαλόγου για το περιβάλλον – Grenelle de l’Environnement”. 
Η εισήγησή έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 8 Απριλίου 2010. (Δείτε περισσότερα και ολόκληρη την εισήγηση στα γαλλικά εδώ)

H κ. Rousseau αναφέρεται στην προσπάθεια κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών στη Γαλλία στα ζητήματα περιβαλλοντικής διακυβέρνησης αναφέρει τις προϋποθέσεις για την υιοθέτηση ενός αντίστοιχου προγράμματος στην Ελλάδα και επιπλέον εκφράζει την αισιοδοξία ότι στα αμέσως επόμενα χρόνια, η διαβούλευση μεταξύ κοινωνίας των πολιτών και του κράτους θα κατορθώσει σταδιακά να παίζει ρόλο σε πρωτεύοντα για το περιβάλλον και τις κυβερνήσεις κινήματα.

 

Ευχαριστούμε το Γαλλικό Ινστιτούτο, την κ. Βογιατζή για τη βοήθειά της στην παραχώρηση της συνέντευξης,  την κ. Χιωτέλλη για την διερμηνεία και τον καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Richard Nicolas-Lacroix για την ενημέρωση και τη βοήθειά του.


13 Απριλίου 2010

Κάμερα: Γιώργος Φλώρος
Σχόλιο-ερωτήσεις: Άρης Καπαράκης

Συνεργάτης της ΜΚΟ Σόλων