ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ (του Γελωτοποιού)

monsanto - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

monsanto - Σόλων ΜΚΟΞέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ανθρώπινου είδους; Μετά την ηλιθιότητα, βεβαίως.

Ότι αργεί πολύ να αναπαραχθεί! Αυτό, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, τον κάνει πολύ ευάλωτο στις αλλαγές του περιβάλλοντος, αφού είναι το είδος -στο σύνολο του- που προσαρμόζεται και όχι το άτομο. Το άτομο, για τη φύση, δεν έχει καμιά αξία. Οπότε ο ανθρώπινος ατομικισμός είναι μια ιδιότητα παραφύσιν.

Για δεύτερη φορά ο Γελωτοποιός θα ασχοληθεί με τις επιδράσεις των οργανικών εντομοκτόνων στον άνθρωπο. Όχι επειδή ο άνθρωπος είναι σημαντικότερος από τα υπόλοιπα όντα ούτε γιατί οι επιδράσεις των συγκεκριμένων ουσιών σε αυτά είναι μικρότερης σημασίας.

Αλλά, μόνο, γιατί το μέγεθος της καταστροφής και τα στοιχεία σχετικά με την επίδραση τους στο ζωικό και φυτικό βασίλειο είναι πάρα πολλά για να γραφτούν σε μια σύντομη –ο θεός να την κάνει- ανάρτηση μπλοκ.

~~{}~~

Οι οξείες δηλητηριάσεις και οι ξαφνικοί θάνατοι των αγροτών, των ανθρώπων που ψεκάζουν (τα κτήματα άλλων ή τον κήπο τους), των νοικοκυρών που χρησιμοποίησαν κάποιο οικιακό εντομοκτόνο και των «τυχαίων» θυμάτων είναι σίγουρα τραγικές περιπτώσεις.

Όμως έχουν μεγαλύτερη σημασία, για το σύνολο του πληθυσμού, οι καθυστερημένες επιδράσεις της συσσώρευσης μικρών ποσοτήτων από αυτές τις ουσίες στους λιπώδεις ιστούς του σώματος.

- Σόλων ΜΚΟ

Όλοι γνωρίζουν ότι η ραδιενέργεια προκαλεί μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό (ρωτήστε και τον Γκοτζίλα ή τις πεταλούδες της Φουκοσίμα αν δε με πιστεύετε).

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι υπεύθυνες για μεταλλάξεις είναι και οι χημικές ουσίες. Το πρώτο χημικό μεταλλαξιογόνο που ανακαλύφτηκε (το 1940) ήταν ο υπερίτης.

Από τότε αποδείχτηκε ότι και τα εντομοκτόνα δεν πάνε πίσω: Πολλά από τα κουνούπια που εκτέθηκαν σε ddt μεταλλάχτηκαν σε γυνανδρόμορφα άτομα. Η ουρεθάνη δημιουργεί μεταλλάξεις στις μύγες των φρούτων. Η λιντέην παραμορφώνει τα φυτά και το ζιζανιοκτόνο 2,4-Ντι καταστρέφει τα χρωμοσώματα τους.

Ο άνθρωπος, ευτυχώς, ως το μόνο ζώο με αθάνατη ψυχή, δεν παθαίνει τίποτα… Σωστό ή λάθος;

Θα πρέπει να περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμα (μερικές δεκαετίες ή μπορεί και αιώνες) για να μάθουμε.

~~{}~~

- Σόλων ΜΚΟΚαθόλου άσχετη και με την αύξηση των καρκίνων στην εποχή μας δεν είναι η βροχή των χημικών.

Ένα από τα πιο παλιά φυτοφάρμακα που συνδέεται με καρκινογενέσεις είναι το αρσενικό.

Τα ζιζανιοκτόνα IPC και CIPC προκάλεσαν όγκους του δέρματος υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Το ζιζανιοκτόνο αμινοτριραζόλη καρκίνο του θυροειδούς. Το εντομοκτόνο εξαχλωρίδιο του βενζολίου προκάλεσε (αποδεδειγμένα) οξεία λευχαιμία σε δύο ξαδέλφια που δούλευαν σε αποθήκη εντομοκτόνων στην Τσεχία.

Η ουρεθάνη, η οποία μπορεί να δημιουργήσει όγκους ακόμα και σε έμβρυα, χρησιμοποιείται ευρέως όχι μόνο σε ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα, αλλά και σε άλλα προϊόντα, όπως πλαστικά, φάρμακα, ρούχα και μονωτικά υλικά.

(Κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ για «ουρεθάνη» και θα καταλάβετε για τι μιλάμε).

~~{}~~

Ένα ερώτημα που εύκολα μπορεί κάποιος να θέσει είναι γιατί οι επιστήμονες που σίγουρα γνωρίζουν τις καταστροφικές επιδράσεις αυτών των ουσιών συνεχίζουν να τις παράγουν, να ανακαλύπτουν καινούριες –πιο τοξικές- και να δικαιολογούν μέχρι και 200.000 θανάτους ετησίως από τα «τέρατα» που κατασκευάζουν στα εργαστήρια τους.

Η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με την ηλιθιότητα και τον ατομικισμό, που όπως είπαμε είναι οι πιο σταθερές εγγενείς ιδιότητες του ανθρώπου: Οι χημικές εταιρείες χρηματοδοτούν τα πανεπιστήμια για έρευνες πάνω στα εντομοκτόνα. Έτσι δημιουργούνται μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, καθώς και ελκυστικές θέσεις για τους απόφοιτους.

Στο βιολογικό έλεγχο, από την άλλη, απασχολούνται μόνο οι αιθεροβάμονες και οι ενσυνείδητοι επιστήμονες –οι οποίοι, όπως και σε κάθε άλλο τομέα, είναι ελάχιστοι.

~~

- Σόλων ΜΚΟΤο μεγαλύτερο, όμως, ψέμα σχετικά με τα οργανικά εντομοκτόνα είναι ότι κάνουν περισσότερο καλό από κακό.

Τα δηλητήρια αυτά πρέπει να γίνονται διαρκώς πιο τοξικά ή να χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερες ποσότητες, αφού τα έντομα γίνονται πιο ανθεκτικά σε κάθε ουσία πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι υπολογίζαμε.

Για παράδειγμα, στον Τενεσί, οι μύγες ανέπτυξαν μεγάλη ανθεκτικότητα στο ντιελντρίν σε δύο μόνο μήνες!

Σας φαίνεται παράδοξο; Θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε σαν μύγες για να το καταλάβετε…

Ο ίδιος ο Δαρβίνος δύσκολα θα μπορούσε να βρει καλύτερο παράδειγμα της λειτουργίας της φυσικής επιλογής από αυτό το μηχανισμό της ανθεκτικότητας των εντόμων στα εντομοκτόνα.

- Σόλων ΜΚΟΟι ψεκασμοί εξαφανίζουν τα πιο αδύναμα έντομα. Αυτά που επιβιώνουν –και αναπαράγονται χωρίς ανταγωνιστές- είναι τα πιο ισχυρά. Έτσι, μετά από μερικές γενιές (που για τις μύγες σημαίνει λίγους μήνες), αντί για έναν ανάμικτο πληθυσμό από ισχυρά και ασθενή έντομα έχουμε μόνο σκληρά, ανθεκτικά στελέχη, τα οποία χρειάζονται πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ή μια νέα τοξική ουσία (η οποία, σε φαύλο κύκλο, θα αφήσει μόνο τα πλέον ισχυρά έντομα).

~~

Κάποιος χημικός επιστήμονας μπορεί να υποστηρίξει (καθώς θα τσεπώνει την αμοιβή του από τη χημική εταιρεία για την οποία εργάζεται) ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους ανθρώπους: Θα αναπτύξουν ανθεκτικότητα στα φυτοφάρμακα.

Αυτό, πιθανότατα, θα συμβεί. Αλλά κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στο παιδί του επιστήμονα ότι πεθαίνει από οξεία λευχαιμία για να ενδυναμωθεί η ανθρωπότητα.

Και να του πει ότι αυτή η ενδυνάμωση θα έρθει πολύ μετά το δικό του θάνατο.

Οι ανθρώπινοι πληθυσμοί αναπαράγονται με ρυθμό τριών –περίπου- γενιών κάθε αιώνα. Οι νέες γενιές των εντόμων εμφανίζονται μέσα σε διάστημα ημερών ή εβδομάδων.

Αν σε ένα χρόνο έχουμε 24 γενιές μυγών, θα πρέπει να περιμένουμε 800 χρόνια για να δούμε 24 γενιές ανθρώπων (και έναν άνθρωπο που θα έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στις τοξικές ουσίες που φτιάχτηκαν πριν οχτακόσια χρόνια –όχι στις καινούριες απειλές).

Αυτό είναι το βασικό μειονέκτημα των ανθρώπων σε σχέση με τα «κατώτερα» έντομα: Εξελίσσονται βιολογικά πολύ πιο αργά από όσο αναπτύσσονται τεχνολογικά.

Διαβάστε και το “Εσείς, πόσο παραθείο φάγατε σήμερα;” του υποφαινόμενου

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Για την επιδημία μικροεγκεφαλίας σε νεογέννητα, στη Νότια Αμερική, δεν ευθύνεται ο ιός Ζϊκα, αλλά το εντομοκτόνο pyriproxifen της Monsanto, ισχυρίζονται Αργεντινοί και Βραζιλιάνοι γιατροί.

Το πρωτότυπο άρθρο απ’ τη Paris Match http://www.parismatch.com/Actu/International/Des-medecins-suspectent-un-produit-chimique-de-Monsanto-912875

Και στα ελληνικά http://www.topontiki.gr/article/159778/ekthesi-sok-argentinon-giatron-entomoktono-tis-mosanto-eythynetai-gia-tin-epidimia

Ή http://tvxs.gr/news/kosmos/syndeetai-o-ios-zika-kai-i-mikrokefalia-me-ta-fytofarmaka-tis-mosanto

Επίσης http://www.techtimes.com/articles/133548/20160214/monsanto-larvicide-not-zika-virus-true-cause-of-brazils-microcephaly-outbreak-doctors.htm

Κι ο αντίλογος Zika Virus Associated with Microcephaly http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1600651#t=article

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πηγή/φωτογραφίες: Γελωτοποιός sanejoker.info

Από: Νόστιμον Ήμαρ, nostimonimar.gr

Σχετικά άρθρα