1

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ ΜΕ ΓΟΥΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εξαιτίας της συνεργασίας του με την Διεθνή Έκθεση Γούνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου διαδηλωτές οι οποίοι επικρίνουν το Μ.Μ.Α. καθώς στις 31 Μαρτίου (21:00 – 23:00) έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του επίδειξη μόδας (fur gala) στην οποία τα μοντέλα θα φορούν γούνες και αξεσουάρ που παράγονται μετά τη βάρβαρη κακοποίηση ζώων.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας επισημαίνουν: «Στόχος μας ήταν να πιέσουμε το Μέγαρο Μουσικής να ακυρώσει τη συνεργασία του με τη Διεθνή Έκθεση γούνας, και για το λόγο αυτό έγινε και συγκέντρωση υπογραφών οι οποίες και θα σταλούν στη διεύθυνση του Μεγάρου.

Υπεύθυνος του χώρου που ζήτησε να μας μιλήσει, προσπάθησε να μας πείσει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει σχετική συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής φέτος, αλλά και ότι ποτέ δεν έχει πραγματοποιηθεί πασαρέλα γούνας εντός του. Προφανώς ο κύριος δεν γνώριζε ότι υπάρχει διαδικτυακά οπτικοακουστικό υλικό από τις επιδείξεις που έχουν γίνει τις προηγούμενες χρονιές, αλλά και επίσημη ανακοίνωση εντός του προγράμματος της Διεθνούς Έκθεσης γούνας, στην οποία καθίσταται σαφές ότι θα πραγματοποιηθεί fur gala στις 31 Μαρτίου του 2016 εντός του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Εμείς θα προωθήσουμε το αίτημα λήξης της συνεργασίας μεταξύ του Μεγάρου και της έκθεσης… αν όμως αυτό δεν γίνει δεκτό, ετοιμαστείτε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας το βράδυ της Πέμπτης 31 Μαρτίου, έξω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, κρατούσαν πλακάτ και πανό και μοίρασαν στους περαστικούς ενημερωτικό υλικό για την φρίκη που κρύβει το γουνεμπόριο και η εκτροφή γουνοφόρων ζώων. Η Διεθνή Έκθεση Γούνας της Αθήνας όπως και κάθε αντίστοιχη έκθεση κρύβει τη φρίκη, την απληστία την βάναυση κακοποίηση ζώων που ζουν κάτω από φρικτές συνθήκες και πεθαίνουν με βάρβαρο τρόπο (πολλές φορές γδέρνονται ενώ έχουν τις αισθήσεις τους) εξαιτίας της ανθρώπινης ασυδοσίας και της επιδίωξης του κέρδους.

Η εκδήλωση που το Μ.Μ.Α. αρνείται ότι θα πραγματοποιηθεί υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας της Αθήνας.

Αν και η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο στην κατασκευή συνθετικών υφασμάτων που καλύπτουν τις ανάγκες μας για ένδυση και υπόδηση εντούτοις η ανθρώπινη ματαιοδοξία επιτρέπει την συστηματική εκτροφή, το κυνήγι, την πρωκτική ηλεκτροπληξία, τη βάναυση κακοποίηση αυτών των πλασμάτων ενάντια σε κάθε λογική, μόδα ή ηθική αξίωση.

Η Διεθνής Έκθεση Γούνας αναμένεται φέτος να πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο «Metropolitan Expo» στα Σπάτα και φυσικά υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας ώστε οι διαδηλωτές να μην μπορούν να πλησιάσουν τις εγκαταστάσεις για να μην υπάρχουν «ευτράπελα».

Πηγή/φωτογραφίες: zoosos.gr



Διαβάστε επίσης: Η βιομηχανία γούνας: Ένας περιβαλλοντικός εφιάλτης, antispe.squat.gr