ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

peri diakriseon - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

peri diakriseon - Σόλων ΜΚΟΑποφάσισα να παρουσιάσω φωτογραφικά την προσπάθεια εξέλιξης της ελληνικής ομάδας παραολυμπιακών αγώνων «Άρση Βαρών σε Πάγκο». Κίνητρο υλοποίησης της φωτογραφικής αυτής σειράς αποτέλεσε η επιμονή των μελών της συγκεκριμένης ομάδας να αναδείξουν τη σωματική τους ικανότητα πέρα από την αναπηρία.


Έχοντας ως κύρια απασχόληση τους το συγκεκριμένο άθλημα αποδεικνύουν ότι και στο πεδίο του Αθλητισμού η αρτιμέλεια δεν είναι προαπαιτούμενο. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η ισχυρή πλειοψηφία αυτών των ατόμων έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες.

Η επιλογή της συγκεκριμένης δραστηριότητας από τα άτομα αυτά φανερώνει την αναζήτηση τους για επιτυχία και την επίτευξη σκοπών μέσα από το δικαίωμα της διαφοράς. Έτσι με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνονται από τις κοινωνικές διακρίσεις και τα στερεότυπα για να αποδώσουν στην έννοια της διάκρισης τη θετική της μορφή αυτή της επιβράβευσης.

Για αυτόν τον λόγο στη φωτογραφική μου σειρά δεν επέλεξα να υπερτονίσω η να αναδείξω την αναπηρία τους και να παρατηρήσω τον πόνο των άλλων αλλά να παρουσιάσω την προσπάθεια αναβάθμισης και διεύρυνσης των δυνατοτήτων τους προκειμένου να είναι σε θέση να αγωνιστούν παρόλο που οι φωνές τους δεν ακούγονται. Μια συνεχής προσπάθεια η όποια αποτελεί και δικαίωση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής τους ζωής.

Αθλητές: Μωησιάδης Γρέμης, Καζαντζίδου Αναστασία, Μπάσος Αναστάσιος, Δανιλακόγκλου Βλάσης. 
Σκηνοθεσία / Παραγωγή: Σκρέλη Ανδρέας 
Φωτογραφία / Mοντάζ / Kάμερα: Σκρέλη Ανδρέας 
Μουσική: Blear Moon – Cold Summerlandscape

peri diakriseon


Πηγή/φωτογραφία: caravanproject.org ~ κατηγορία: Άνθρωποι

Σχετικά άρθρα