ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

epistimoniki ekdilosi min - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

epistimoniki-ekdilosi-minΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο επιστημονική εκδήλωση με θέμα Ανάπτυξη, περιβαλλοντική ηθική και προστασία των ζώων την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.00.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚΕΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) πιστεύουν ότι τα ζώα που έχουν δικαιώματα και ότι ο άνθρωπος οφείλει να τα σέβεται και να τα προστατεύει. Έτσι, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, διοργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Ανάπτυξη, περιβαλλοντική ηθική και προστασία των ζώων“.


Στην εκδήλωση ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Τσάλτας, η νομικός και Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη και ο Ομ. Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόσης Τάσιος θα μιλήσουν σχετικά και θα καταδείξουν με επιστημονικά επιχειρήματα την αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας περιβαλλοντικής ηθικής που θα σέβεται τη ζωή σε κάθε της μορφή.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου ενώ θα προβληθούν σκηνές από σχετικές κινηματογραφικές ταινίες. Παράλληλα στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθενται βιβλία με σχετικά θέματα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ του Παντείου Πανεπιστημίου (Νέο Κτίριο), Λεωφόρος Συγγρού 136.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.00

Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα: epistimoniki-ekdilosi-7-10-2015-prosklisi-afisa

epistimoniki-ekdilosi-7-10-2015


Πηγή: Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, pfpo.gr