ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΦΥΣΙΚΗ Ή ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ [Χάρτης]

hores fysikes katastrofes - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

hores fysikes katastrofes - Σόλων ΜΚΟΠολλές περιοχές του κόσμου κινδυνεύουν από κλιματικές καταστροφές, όπως είναι οι πλημμύρες, οι ξηρασίες και οι τυφώνες και φυσικές καταστροφές όπως οι σεισμοί.

Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο εγκαταλείπουν τις κατοικίες τους λόγω των φυσικών συνθηκών που επικρατούν εκεί για να αναζητήσουν την τύχη τους σε ασφαλέστερες περιοχές. Τα τελευταία χρόνια στις επίσημες εκθέσεις διεθνών οργανισμών χρησιμοποιείται ο όρος “κλιματικός πρόσφυγας”.

Τα στοιχεία της έκθεσης Παγκοσμίου Κινδύνου για το 2015, που συνέταξε ο ΟΗΕ, δείχνουν ότι σε 173 χώρες του πλανήτη, οι κάτοικοι ενδέχεται να κινδυνεύσουν από σεισμούς, θύελλες, πλημμύρες, ξηρασία ή άνοδο της στάθμης των ωκεανών.

Η έκθεση επίσης λαμβάνει υπόψη και το πόσο καλά είναι προετοιμασμένη κάθε χώρα, για να αντιμετωπίσει μία τέτοια φυσική καταστροφή.

Με βάση αυτά τα στοιχεία συντάκτες της βρετανικής Telegraph κατάρτισαν ένα χάρτη που απεικονίζει τις περιοχές του κόσμου που κινδυνεύουν στο μέγιστο βαθμό, αλλά και εκείνες όπου οι κάτοικοι μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.

Στην Ευρώπη πολύ υψηλός βαθμός κινδύνου καταγράφεται στην Ολλανδία, την Αλβανία και τη Σερβία.

Δείτε τον διαδραστικό χάρτη και πληκτρολογείστε “Greece” στο πεδίο αναζήτησης για να μάθετε σε ποιο βαθμό κινδυνεύει η Ελλάδα και σε τι βαθμό προετοιμασίας βρισκόμαστε σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες.