ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ (του Ανδρέα Ρουμελιώτη)

therapeytiki kannavi - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

therapeytiki kannavi - Σόλων ΜΚΟΈλληνες ασθενείς με καρκίνο, AIDS και άλλες πολύ σοβαρές ασθένειες, στους οποίους οι γιατροί έδιναν μόλις λίγους μήνες ζωή, βρήκαν το θάρρος και μίλησαν δημόσια για το πως καταφέρνουν να ζουν – ξεπερνώντας τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών – χρησιμοποιώντας τη θεραπευτική κάνναβη (δείτε το συγκλονιστικό βίντεο).
Η ιατρική κάνναβη είναι παράνομη στην Ελλάδα, όπως και οι ασθενείς που πολεμάνε με το θάνατο, παρόλο που σε πολλές χώρες και σε 24 πολιτείες των ΗΠΑ έχει νομιμοποιηθεί. Στην Ιταλία την καλλιεργεί ο στρατός και το Ισραήλ έχει δημιουργήσει κλινικές που εξειδικεύονται στη θεραπεία με κάνναβη.

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, όπου την Παρασκευή 17 Απριλίου το μεσημέρι δόθηκε Συνέντευξη Τύπου από την Κίνηση Νόμιμης Εφαρμογής Ιατρικής Cannabis (ΚΙΝΕΙCAN) το ‘‘Ίαμα’’, με θέμα: «Μια σύγχρονη και ρηξικέλευθη θεραπευτική εφαρμογή: Η Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, για την αντιμετώπιση πλήθους διαταραχών, περιλαμβανομένου και του Καρκίνου!»

Για το θέμα μίλησαν γιατροί (Γιώργης Οικονομόπουλος και Αλέξανδρος Λουπασάκης) ασθενείς (Κωσταντίνος Σύρος και Χρήστος Ριγανάς) ενώ τη συζήτηση κλήθηκα με χαρά να συντονίσω εγώ.

Οι ομιλητές υποστήριξαν ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης για την αντιμετώπιση πολλών σοβαρών παθήσεων μπορεί να αποτελέσει σύγχρονη θεραπευτική επιλογή.

Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση του Γιατρού Βελονισμού και Ολιστικής Θεραπευτικής Αλέξανδρου Λουπασάκη – Δημιουργού του προγράμματος Ελληνική Κλινική Γέλιου και συγγραφέα του βιβλίου «Γέλιο η καλύτερη θεραπεία» με θέμα: Ο οργανισμός μας έχει τα δικά του κανναβινοειδή. Πώς να βελτιώσετε τα επίπεδά τους με φυσικούς τρόπους.

Ο ειδικευμένος στην Νευρολογία – Ψυχιατρική, Γιώργης Οικονομόπουλος, με τριάντα και πλέον χρόνια αγώνα για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης, μεταξύ άλλων είπε:

“Η επιστημονική αποκάλυψη ότι ο οργανισμός μας παράγει τα δικά του κανναβινοειδή που ονομάζονται “ενδοκανναβιδοειδή” ανάγκασε και τους πιο δύσπιστους να συνειδητοποιήσουν ότι οι ιδιότητες των ουσιών αυτών είναι τόσο ευεργετικές για τον οργανισμό, όσο και τα “Φυτοκανναβινοειδή” τα οποία χρησιμοποιούνται πλέον θεραπευτικά σε πολλές χώρες του κόσμου.

Μετά την ανακάλυψη του Ενδικανναβινοειδούς Συστήματος και στον άνθρωπο, στη δεκαετία του 1990, σαν κεντρικού ρυθμιστή της ισορροπίας της υγείας, πλήθος εργαστηριακών και κλινικών ερευνών επέτρεψαν την Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, σε πολλές χώρες της ΕΕ, σε 23 –μέχρι τώρα- πολιτείες των ΗΠΑ, στο Ισραήλ, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής κ.α.

Η αντιστροφή της εικόνας για την Κάνναβη, από επικίνδυνο ναρκωτικό, σε «θαυματουργό» ίαμα, έγινε από την ίδια την αποκάλυψη της Αλήθειας, ότι το ανθρώπινο σώμα, παράγει Κανναβινοειδή (τα «Ενδοκανναβινοειδή), το έμβρυο τα παίρνει από τη μήτρα, το νεογέννητο απ’ το θηλασμό και στη συνέχεια το σώμα τα φτιάχνει μόνο του. Και αυτά έχουν: Αντιφλεγμονώδεις, Αντικαρκινικές, Αντισπασμωδικές, Αντιεπιληπτικές, Αντιισχαιμικές, Αντιδιαβητικές, Αντιψυχωτικές, Αντιεμετικές, Αναγλητικές, Αντιβιωτικές, Αγχολυτικές και Αντικαταθλιπτικές λειτουργίες.

Τις ίδιες, που έχουν και τα «Φύτοκανναβινοειδή», τα συστατικά του φυτού Κάνναβη. Η Αντικαρκινική ιδιαίτερα επίδραση της Κάνναβης έχει πατενταριστεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας των ΗΠΑ το 2003!

Το απίστευτο πλάτος των διαταραχών που η Κάνναβη αποκαθιστά, της έχει δώσει το όνομα ο «Ιησούς των βοτανιών», διότι κάνει «τους τυφλούς να βλέπουνε (γλαύκωμα), τους παράλυτους να περπατάνε (Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) και τους καρκίνους να “αυτοκτονούν”.

Ειδικά για τους καρκίνους βλ. στο διαδίκτυo: ΕΔΩ!

therapeytiki kannavi2 - Σόλων ΜΚΟ

Είναι απαραίτητη η τροποποίηση του νομικού πλαισίου ώστε να νομιμοποιηθεί η Ιατρική Κάνναβη και να πάψουν να είναι διωκόμενοι πλήθος συμπολιτών μας που κάνουν ανακουφιστική χρήση, καθώς και η προμήθεια της –προς έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων.

Εμείς σαν ΚΙΝΕΙCAN το «Ίαμα», επιδιώκουμε εκτός των άλλων να συγκεντρώσουμε ιατρικά στοιχεία από ασθενείς που ήδη την εφαρμόζουν θεραπευτικά. Ως εκ τούτου τους καλούμε να μας φέρουν τις ιατρικές τους εξετάσεις, που δείχνουν τη θεραπευτική τους πρόοδο.

Έτσι, μπορούμε να ενεργήσουμε αντικειμενικά προς τα σώματα Υγείας και Δικαιοσύνης στη χώρα μας… προς επίτευξη του σκοπού μας που είναι η Νόμιμη εφαρμογής της Ιατρικής Κάνναβης!”

Μετά τις ομιλίες των γιατρών, τον λόγο πήραν οι ασθενείς. Ανάμεσά τους οι Κωνσταντίνος Σύρος και Χρήστος Ριγανάς.

Ο πρώτος ανέφερε ότι ξεκίνησε να χρησιμοποιεί κάνναβη ύστερα από ατύχημα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει 12 χειρουργεία. Όπως εξήγησε, βοηθήθηκε σημαντικά και μέσα στα τελευταία 22 χρόνια δημιούργησε οικογένεια και έχει σήμερα 4 παιδιά. “Προτίμησα αυτή τη λύση γιατί δεν είχε παρενέργειες” είπε χαρακτηριστικά.

Ο δεύτερος ασθενής, οροθετικός, υπογράμμισε ότι, παρόλο που οι γιατροί  πριν 30 χρόνια του έδιναν μόλις 10 χρόνια ζωή, εκείνος μέσω της χρήσης κάνναβης,  είναι ακόμα εδώ, και ζήτησε να μπορούν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στη θεραπευτική κάνναβη χωρίς να διώκονται¨: “Για 15 γραμμάρια φυλακίστηκα για 10 χρόνια. Τουλάχιστον οι δικαστές μού έδωσαν 10 χρόνια φυλακή. Οι γιατροί επειδή ήμουν οροθετικός μου έδιναν 10 χρόνια ζωής, αλλά εγώ είμαι ακόμα εδώ! “

 

Πηγή/φωτογραφίες: Εναλλακτικός, enallaktikos.gr

Σχετικά άρθρα