ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΧΛΩΡΙΔΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΙΔΕΕΣ & ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

- Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

ydroxaris blastisi - Σόλων ΜΚΟΟ Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος-Εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών, πραγματοποιεί σεμινάριο με τίτλο “Χλωριδικός Πλούτος της Ελλάδας: ιδέες και μέθοδοι για αειφορικές καλλιέργειες (28 Μαίου-3 Ιουνίου) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. 
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος  του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στη βιώσιμη λειτουργία του.


Οι ομιλητές-εκπαιδευτές θα είναι καθηγητές του ΑΠΘ, ερευνητές και επιστημονικό προσωπικό του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και εξωτερικοί συνεργάτες του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, οποίοι θα μεταδώσουν την πολύχρονη πείρα τους σε θέματα της καλλιέργειας, εμπορίας και μεταποίησης ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΆ. 

Οι ενδιαφερόμενοι καταρτίζονται με βιωματικές-διερευνητικές μεθόδους, χάρη στα 14 χρόνια έρευνας του Εργαστηρίου, σχετικά με τη Διατήρηση-Προστασία και Αξιοποίηση της Φυσικής μας Κληρονομιάς. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 150 ευρώ ανά άτομο και η διάρκεια περίπου 30 ώρες (τετραήμερο). Η κατάρτιση θα πραγματοποιείται 8.00-15.00.

Όλα τα σεμινάρια περιλαμβάνουν: 
– Ξενάγηση στους υπαίθριους χώρους μας.
– Πρωτότυπες δραστηριότητες (διερευνητικές, εμπειρικές, διαθεματικές και βιωματικές) και επιστημονική υποστήριξη/συμβουλευτική στην θεματολογία του εργαστηρίου.
– Πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, επιστημονικές εργασίες, εγχειρίδια, πρωτόκολλα κ.ά.) σε ηλεκτρονική μορφή.
– Καθημερινή γευσιγνωσία ροφημάτων Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν email στο bbgk@bbgk.gr
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310471613 (0) 220.
Περιορισμένες θέσεις.

valkanikos-seminario

Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα (pdf)

Πηγή/φωτογραφία: Βοτανικός Βαλκανικός Κήπος Κρουσσίων, bbgk.gr