ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ & ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

ΤΑ 50.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

malala4 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

malala4 - Σόλων ΜΚΟΣχεδόν είκοσι μέρες μετά το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, η Μαλάλα Γιουσαφζάι κέρδισε άλλο ένα, αυτό των Παιδιών του Κόσμου. Μόνο που αυτή τη φορά, το βραβείο της απλώνεται και ακουμπάει τα παιδιά της Γάζας. Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη βράβευσή της, η νεαρή ακτιβίστρια ανακοίνωσε πως 50.000 δολάρια, το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το βραβείο, θα δοθούν στην UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ που παρέχει βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, για την ανοικοδόμηση 65 σχολείων στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είναι τιμή μου να ανακοινώσω ότι όλα τα χρήματα από το βραβείο των Παιδιών του Κόσμου θα διατεθούν ως βοήθεια σε μαθητές και σχολεία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή: στη Γάζα. Δωρίζω αυτά τα χρήματα στην UNRWA, η οποία κάνει ηρωική δουλειά βοηθώντας τα παιδιά στη Γάζα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι ανάγκες είναι πάρα πολλές -περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της Γάζας είναι κάτω των 18 ετών. Θέλουν και δικαιούνται ποιοτική εκπαίδευση, ελπίδα και αληθινές ευκαιρίες ώστε να χτίσουν ένα μέλλον.

Αυτή η δωρεά θα βοηθήσει να ανοικοδομηθούν 65 σχολεία που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συγκρούσεων. Αθώα παιδιά στην Παλαιστίνη υπέφεραν πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα αγόρια και τα κορίτσια στην Παλαιστίνη, και όλα τα παιδιά παντού, έχουν μια ποιοτική εκπαίδευση σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Γιατί χωρίς εκπαίδευση, δεν θα υπάρξει ποτέ ειρήνη. Ας ταχθούμε μαζί υπέρ της ειρήνης και της εκπαίδευσης, γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

*Το βραβείο των Παιδιών του Κόσμου θεσπίστηκε το 2000 από τη Σουηδία. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους για τα παιδιά όλου του κόσμου μέσω του οποίου ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος διεξάγεται μια ψηφοφορία για να επιλέξουν οι συμμετέχοντες τους υποψηφίους τους για το βραβείο.


Πηγή/φωτό: protagon.gr

Σχετικά άρθρα