ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΗ McDONALD’S

McDonald volivia - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

McDonald volivia - Σόλων ΜΚΟΗ McDonald’s αναγκάζεται να κλείσει όλα τα εστιατόριά της στη Βολιβία
Μετά από 14 χρόνια παρουσίας στην Βολιβία, η McDonald’s αναγκάζεται να κλείσει τα οκτώ εστιατόρια της αλυσίδας της στις πόλεις: La Paz, Cochabamba και Santa Cruz de la Sierra.

Πρόκειται για την πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που δεν θα έχει εστιατόρια McDonald’s και για την πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου η εταιρεία εξαναγκάζεται σε λουκέτο λόγω των αρνητικών ρεκόρ πωλήσεων για περισσότερο από μία δεκαετία.

Οι Βολιβιανοί ποτέ δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το fast food, συνεχίζοντας να τρώνε τα παραδοσιακά φαγητά τους και οδηγώντας την McDonald’s σε έξοδο.

Το ντοκιμαντέρ “Why McDonald’s went broke in Bolivia” εξηγεί την πολιτιστική απόρριψη του γρήγορου φαγητού στην Βολιβία μέσα από συνεντεύξεις με:  μάγειρες, κοινωνιολόγους, διατροφολόγους, ιστορικούς και εκπαιδευτικούς. Όλοι συμφωνούν στο ίδιο πράγμα: Το γρήγορο φαγητό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ολόκληρη την φιλοσοφία και κουλτούρα των Βολιβιανών σε σχέση με την προετοιμασία του φαγητού και την μαγειρική.

Στη Βολιβία, το φαγητό για να είναι καλό απαιτεί γεύση, φροντίδα, καλές συνθήκες υγεινής και πολύ χρόνο προετοιμασίας. Με αυτό τον τρόπο ένας Βολιβιανός κρίνει την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνει. Το γρήγορο φαγητό δεν είναι για αυτούς τους ανθρώπους.


Πηγή: trueactivist.com

Επιμέλεια: Εναλλακτικός, enallaktikos.gr

Σχετικά άρθρα