1

Ο ΕΜΠΟΛΑ «ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ»!- ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ!

Δεν αποκλείεται ο Έμπολα να μεταλλαχθεί και να μεταδίδεται μέσω αέρα, δηλώνει ο Άντονι Μπάνμπουρι, αρμόδιος του ΟΗΕ για τον φονικό ιό, θυμίζοντας ταινία τρόμου…

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο The Telegraph, και ενώ ο αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό διπλασιάζεται περίπου κάθε μήνα, οι ειδικοί βρίσκονται σε αγώνα δρόμου με το χρόνο για να θέσουν την επιδημία υπό έλεγχο, σε περίπτωση που ο ιός μεταλλαχθεί.

«Όσο περισσότερο ο ιός κινείται μεταξύ ανθρώπινων ξενιστών στη δυτική Αφρική, τόσο πληθαίνουν οι πιθανότητες να μεταλλαχθεί» τόνισε, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορεί να αποκλεισθεί».

Ο Μπάνμπουρι παραδέχθηκε ότι η διεθνής κοινότητα καθυστέρησε να ανταποκριθεί στην επιδημία, αλλά, όπως είπε, δεν είναι «πολύ αργά» και οι ειδικοί χρειάζεται να «χτυπήσουν σκληρά τον Έμπολα» εγκαίρως.

Ο ειδικός του ΟΗΕ μίλησε λίγες ώρες πριν διαγνωστεί το πρώτο κρούσμα Έμπολα στις ΗΠΑ, στο Ντάλλας του Τέξας.

Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι μέχρι τον Ιανουάριο τα κρούσματα θα έχουν φθάσει το 1.400.000, στη χειρότερη περίπτωση και για τον Α. Μπάνμπουρι, που υπηρετεί στον ΟΗΕ από το 1988, πρόκειται για τη «χειρότερη καταστροφή που έχει δει».

Πρόσθεσε πάντως ότι τα Ηνωμένα Έθνη τώρα έχουν την πολιτική βούληση και το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής που χρειάζεται για να ελέγξουν τον ιό, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για ιατρική κρίση, αλλά και για οικονομική, καθώς θα επηρεάσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων…


Πηγή/φωτό
Το Ποντίκι, topontiki.gr