1

ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΦΤΕΡΙΑ (Παραστάσεις-Εργαστήρια για Ενήλικες)

Και φέτος η ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιού φτουξελευτερία ξαμολιέται στην ελληνική περιφέρεια και για το γεγονός έχει να ευχαριστήσει τους φίλους και τα αδέρφια της: δηλαδή τους ανθρώπους που εργάζονται για να ταξιδέψει το κουκλοθέατρο, αλλά και τα αδερφικά κουκλοθέατρα που κανονίζουν “σούπερ” καταστάσεις σε παραλίες και βουνά !!!
Παρακάτω ακολουθεί πρόγραμμα παραστάσεων με ώρες και μέρη… (σημ. στο πρόγραμμα θα προστεθούν κι άλλες παραστάσεις και δράσεις… καλοκαίρι εξάλλου)


ΙΟΥΛΙΟΣ

Φεστιβάλ Νάξου 2014 – Τετάρτη 30/7-Ώρα:20.00

“…στου Κόσμου την άκρη”

ftou-xelefteria 2

Αφήγηση παραμυθιού από την ομάδα κουκλοθέατρου φτουξελεφτερία με ζωντανή μουσική (κιθάρα, βιολί, ακορντεόν, κρουστά) και πρωτότυπες μουσικές κούκλες.

Συντελεστές: Κωσταντής Μιζάρας (αφήγηση, κιθάρα), Αγγελική Γουναρίδη (αφήγηση, εμψύχωση αντικειμένων), Ειρήνη Σγουρίδου (φλάουτο, κιθάρα, κρουστά, τραγούδι).

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Η παράσταση “γιατί φυσάει ο άνεμος;” Ταξιδεύει στη νότια Πελοπόννησο

ftou-xelefteria 3

ftou-xelefteria 4

Σαββάτο 2/8 στο Γύθειο, Δημαρχείο

Κυριακή 3/8 στην Αρεόπολη

Δευτέρα 4/8  Οίτυλο

Τρίτη 5/8 Πετρίνα

ftou-xelefteria 5

Και αμέσως μετά, ταξιδεύουμε με την παράσταση “Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος” στην Άναξο της Μυτιλήνης όπου με τα κουκλοθέατρα: αγιούσαγια και τα φτερά του μύθου, πραγματοποιεί εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης και παράσταση στις 08/08/14 (αναλυτικό πρόγραμμα σύντομα). Επίσης, δεν αποκλείεται να μας πετύχετε και στην πόλη της Μυτιλήνης μετά τις 10 Αυγούστου…

ftou-xelefteria 6

ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΌ ΧΩΡΙΟ- ΚΟΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

Εργαστήριο Κατασκευών και Εμψύχωσης Κούκλας

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

ftou-xelefteria 7

Διάρκεια: 30 ώρες
Ωράριο: 10.00 – 13.00 & 17.00 – 20.00

26 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου Το βουνό των Κενταύρων φορτισμένο με μύθους και θρύλους γίνεται η έμπνευση μας. Η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα δουλέψει με εργαλεία το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών και την αφήγηση. Στόχος μας είναι να πειραματιστούμε, να συνεργαστούμε και να συνθέσουμε μια ιστορία που θα παρουσιαστεί στο τέλος του σεμιναρίου.

Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει: Εισαγωγή στην τέχνη του κουκλοθεάτρου. Βασικές τεχνικές εμψύχωσης κούκλας και αντικειμένων, εστίαση-φωνή-κίνηση. Δημιουργία – σύνθεση σεναρίου. Κατασκευή κούκλας διάφορων ειδών και μεγεθών, ανάλογα με τις ανάγκες του σεναρίου. Παιχνίδια με το φως και τη σκιά.

Ένα σεμινάριο-δρόμος για να αφηγηθείς-θεατροποιήσεις… «οποιαδήποτε» ιστορία μέσω των παραστατικών τεχνών, αλλά και ένα σεμινάριο ομαδικής εργασίας με: παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και κατασκευές.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τον πολυδιάστατο κόσμο του κουκλοθεάτρου.

ftou-xelefteria 8


Πηγή/φωτό: omadaftouxelefteria.blogspot.gr