ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΙΛΟΖΩΪΑ

ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΤΩΝ 17: ΚΥΡΙΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΩΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΦΑΞΩ ΠΟΤΕ!

KatsikiPastouromeno - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

KatsikiPastouromeno - Σόλων ΜΚΟΜια καθηγήτρια δημοσίευσε στο facebook τα όσα της εξιστόρησε στην τάξη ένας μαθητής της (σκόπιμα δεν αναφέρουμε το σχολείο ή το νησί) ο οποίος αν και ανήλικος εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικογένεια του αναγκάστηκε να δουλέψει στα Δημοτικά Σφαγεία της περιοχής.
Ενώπιον των συμμαθητών του αυτό το νεαρό παιδί ηλικίας 17 ετών περιέγραψε το πώς τα ζώα βασανίζονται κατά την σφαγή, το πώς τα μωρά φωνάζουν για να σωθούν έστω και την τελευταία στιγμή:


«Κυρία, νιώθαμε σα δολοφόνοι, μέσα στα αίματα. Φέρνανε τα κατσίκια το ένα πίσω από το άλλο, εγώ ξέρω, τους κόβω το λαιμό και αμέσως την καρωτίδα για να πεθάνει αμέσως, άλλοι δεν ξέρανε, φούσκωσα ένα για να το γδάρω κι ήταν ακόμα ζωντανό, αλλά δεν μπορούσε να φωνάξει του ‘χαν κόψει το λαιμό.

Όταν φέρανε τα μωρά σιγουρεύτηκα ότι είμαστε φονιάδες. Τα μωρά κατσικάκια κάνουν  “μα… μα” και όχι “με… με” και νόμιζα ότι φωνάζουν τη μαμά τους.

Την ώρα που έσφαζα ένα, ήρθε ένα άλλο και βύζαινε το παντελόνι μου. Το ‘σωσα αυτό που βύζαινε, ήθελα να σώσω άλλο ένα αλλά μου ‘πανε να το πληρώσω για να το πάρω. Πάλι καλά που πήρα τη Λιλίκα, με μπιμπερό την ταΐζω, κυρία. Δεν θα τη σφάξω ποτέ».

Βγάλτε τα συμπεράσματα σας απ’ τον συγκλονιστικό μονόλογο ενός παιδιού 17 χρόνων και θυμηθείτε ότι στην εποχή μας δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, για να αγνοούμε κάτω από ποιες συνθήκες εκτρέφονται και σφάζονται τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο μας.

*Στη φωτογραφία αρχείου – που δημοσιεύουμε – βλέπετε μια κατσίκα δεμένη και στα τέσσερα πόδια στο νησί της Πάρου. Το δέσιμο των ποδιών των ζώων είναι παράνομο όμως συμβαίνει παντού στην Ελλάδα. Άλλο ένα διά βίου μαρτύριο για το οποίο κανείς δεν τιμωρείται.

Πηγή/Φωτογραφία: zoosos.gr

Σχετικά άρθρα