ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

amer.efialtis 2 1 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

amer.efialtis 2 - Σόλων ΜΚΟΔεν πρέπει να έχουμε την ουτοπία πως η κυβέρνηση των Η.Π.Α. θα οδηγήσει το φλεγόμενο αεροπλάνο μακριά από κατοικημένες περιοχές, έτσι ώστε η πρόσκρουση του στο έδαφος να μην συμπαρασύρει τον υπόλοιπο πλανήτη
Ίσως αρκετοί εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι, η οικονομία των Η.Π.Α. επιβραδύνθηκε ξαφνικά το πρώτο τρίμηνο του έτους – παρά τις αντίθετες προβλέψεις, καθώς επίσης παρά τη συνεχή αύξηση των χρηματιστηριακών δεικτών, οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο (άρθρο).

Εν τούτοις, αυτοί που γνωρίζουν ότι, τα διυλιστήρια της υπερδύναμης έχουν σχεδόν σταματήσει να παράγουν βενζίνη για τη μεγαλύτερη «μηχανοκίνητη» κοινωνία του πλανήτη, στην οποία οι άνθρωποι που εργάζονται είναι οι λιγότεροι, σε σχέση με τα τελευταία 35 χρόνια, δεν εξεπλάγησαν καθόλου – ειδικά εκείνοι που έχουν αντιληφθεί τις παραποιημένες στατιστικές, με τις οποίες το κράτος προσπαθεί να ξεγελάσει τους Πολίτες, έτσι ώστε να μην εξεγερθούν, τρομοκρατημένοι για το μέλλον τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το γράφημα που ακολουθεί, η κατανάλωση της βενζίνης έχει μειωθεί σχεδόν κατά 75%, σε σχέση με το αποκορύφωμα της – το οποίο διαπιστώθηκε τον Ιούλιο του 1998. Μία τέτοια μείωση, εντός μόλις 15 ετών, δεν είναι απλά ανησυχητική, αλλά κυριολεκτικά τρομακτική – πόσο μάλλον όταν οι δύο άλλοι βασικοί δείκτες «ευρωστίας» μίας οικονομίας, ο απόλυτος αριθμός των ατόμων που εργάζονται, καθώς επίσης η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος, «υποφέρουν» ανάλογα.

amer.efialtis 2 - Σόλων ΜΚΟ

ΗΠΑ – η εξέλιξη της κατανάλωσης της βενζίνης

Τα στοιχεία αυτά δεν δείχνουν μία οικονομία, η οποία ευρίσκεται απλά σε ύφεση, αλλά μία χώρα που κινδυνεύει θανάσιμα να εγκλωβιστεί στο σπιράλ του θανάτου – αφού μία πτώση της κατανάλωσης βενζίνης κατά 75% συμβαίνει μόνο σε χώρες που έχουν πληγεί από κάποιο ακραίο φυσικό φαινόμενο (καταστροφικός σεισμός, τσουνάμι κλπ.), που έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος ή που έχουν χρεοκοπήσει.

Η παραποίηση τώρα των στατιστικών, με τη βοήθεια των οποίων γίνεται προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας, ειδικά όσον αφορά τους μισθούς των εργαζομένων (ανεπίσημα οι μειώσεις υπολογίζονται στο 50%, σε όρους αγοραστικής δύναμης), είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο γεγονός – αφού κάποια στιγμή θα έλθουν στην επιφάνεια πολλά μαζί προβλήματα, τα οποία πιέζονται κάτω από το χαλί.

Η μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων στην αγορά εργασίας (διαπιστώνεται και στην Ελλάδα, λόγω της κρίσης), η οποία φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί, είναι κυριολεκτικά τρομακτική – ενώ οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά στην απόκρυψη του.

amer.efialtis 3 - Σόλων ΜΚΟ

ΗΠΑ – Η δείκτης των συμμετεχόντων στην αγορά εργασίας

Με βάση τα πραγματικά στοιχεία λοιπόν, η οικονομία των Η.Π.Α. είναι ένα «κούφιο κέλυφος» – το οποίο ωραιοποιείται προς τα έξω, έτσι ώστε να διατηρηθεί η εισροή κεφαλαίων και να συνεχίσει να λειτουργεί το καζίνο που έχει στηθεί στη Wall Street. Η αστική τάξη όμως ήδη καταρρέει, η λεηλασία του εθνικού πλούτου από τα πολυεθνικά τέρατα συνεχίζεται (άρθρο), ενώ η υπερδύναμη σπαταλάει χωρίς λόγο τα όπλα της (ανάλυση).

Ολοκληρώνοντας, όταν κοιτάζει κανείς τα στοιχεία που αφορούν την πραγματική κατανάλωση βενζίνης, καθώς επίσης την ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος από το γράφημα της Fed του St. Louis, δεν βλέπει μία οικονομία που καταρρέει – αλλά μία οικονομία ήδη νεκρή, η οποία προσποιείται πως ζει και βασιλεύει.

amer.efialtis 4 - Σόλων ΜΚΟ

ΗΠΑ – Η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος (οι γκρίζες ζώνες αντιπροσωπευούν περιόδους ύφεσης στο παρελθόν)

Φυσικά δεν πρέπει να έχουμε την ουτοπία πως η κυβέρνηση των Η.Π.Α. θα οδηγήσει το φλεγόμενο αεροπλάνο μακριά από κατοικημένες περιοχές – έτσι ώστε η πρόσκρουση του στο έδαφος να μην συμπαρασύρει τον υπόλοιπο πλανήτη.

Είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως θα επιλέξει το αντίθετο – γεγονός που σίγουρα γνωρίζουν οι διεκδικητές της παγκόσμιας ηγεμονίας, η Ρωσία και η Κίνα, προσπαθώντας ήδη να προστατευθούν από τον «καταστροφικό σεισμό» που θα ακολουθήσει.

Οι προσπάθειες άλλωστε των Η.Π.Α. να «προβοκάρουν» τη Ρωσία, με αφορμή την Ουκρανία, έτσι ώστε να παγιδευτεί ο πλανήτης σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος θα βοηθούσε την υπερδύναμη να θεραπεύσει τη θανατηφόρο ασθένεια της, είναι ολοφάνερες – κάτι που ευτυχώς έχει γίνει κατανοητό από το Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος το αποφεύγει.

www.analyst.gr / “Ο Αμερικανικός Εφιάλτης

© Copyright 2014 — Analyst.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website (analyst.gr) με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.