ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΣΟ “ΕΥΚΟΛΗ” ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ!

lega - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

lega - Σόλων ΜΚΟΕπτά μέλη της Ιταλικής Λέγκας του Βορρά θέλησαν να δείξουν πόσο «εύκολο» είναι για τους αιτούντες άσυλο να περάσουν από την Αφρική προς την Ιταλία, σαλπάροντας προς την αντίθετη κατεύθυνση με μία λέμβο από καουτσούκ.  

Η «περιπέτειά» τους κατέληξε σε μία φάρσα.


Οι επτά σάλπαραν από το Melito di Porto Salvo, στο νοτιότερο άκρο της Ιταλικής χερσονήσου, κυματίζοντας μία σημαία της Λέγκας του Βορρά.

Ωστόσο όταν ήταν κοντά στη Μάλτα, η μηχανή της βάρκας έπιασε φωτιά. Αφού έσβησαν τη φωτιά, οι «ακτιβιστές» της Λέγκας προσπάθησαν να στείλουν σήμα κινδύνου. Με κάποιο τρόπο, ωστόσο, η φωτοβολίδα τρύπησε το καουτσουκένιο βαρκάκι και οι επτά κατέληξαν στη θάλασσα.

Μία δεύτερη φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε και τότε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Μάλτας ενημερώθηκαν και διέσωσαν τους βορειοϊταλούς «θαλασσόλυκους».

Εκτός του ότι γελοιοποιήθηκαν σε όλο τον ιταλικό Τύπο, ακόμα και στο έντυπο της ίδιας της Λέγκας του Βορρά, οι επτά θα πρέπει τώρα να πληρώσουν το κόστος της διάσωσής τους.

Αυτό που κατάφεραν να αποδείξουν είναι ότι ο διάπλους της Μεσογείου δεν είναι τόσο εύκολος όσο φαντάζει σε ορισμένους από τα ζεστά τους σπίτια στη Βόρεια Ιταλία. Και πολλές φορές τέτοιες θαλάσσιες διαδρομές καταλήγουν σε τραγωδία, όπως τόσο συχνά συμβαίνει με εκατοντάδες μετανάστες που ταξιδεύουν από ανάγκη κι όχι για αναψυχή ή για… πειράματα.

Πηγή: Το Ποντίκι από Independent