1

KOITANE TO ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ – ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ

Και ξαφνικά το ελληνικό κράτος θυμήθηκε ότι κάποτε υπήρχαν δάση στην Αττική τα οποία κάηκαν, καταπατήθηκαν και έγιναν οικόπεδα.

Έτσι, το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί τώρα ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής κυρίως στα βόρεια προάστια με το πρόσχημα πως είναι δασικές εκτάσεις, οι οποίες δεν θα έπρεπε να είχαν οικοδομηθεί.


Συγκεκριμένα, όπως γράφει το protothema, τα δασαρχεία εμφανίζονται να διεκδικούν:

σχεδόν όλη την έκταση της Κοινότητας Εκάλης
το 1/5 της Κηφισιάς
το 1/2 της Δροσιάς
σχεδόν ολόκληρη την Παλαιά Πεντέλη
230 στρέμματα οικοδομικών τετραγώνων στο Περιστέρι
εκτάσεις με κτίσματα στη Σταμάτα
στον Διόνυσο
στον Μαραθώνα
στην Αγία Βαρβάρα
στη Ροδόπολη
στον Άγιο Στέφανο

Πρόκειται για εκτάσεις που ενώ είχαν χάσει τον δασικό τους χαρακτήρα το 1970, το 1978, το 1983 και έπρεπε σε εφαρμογή σχετικών εγκυκλίων να παραδοθούν στις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να οικοδομηθούν ολόκληρα τετράγωνα με πολυκατοικίες.

Τώρα λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να επιβάλει νέο χαράτσι σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στο λεκανοπέδιο Αττικής προκειμένου να τους επιτρέψει να δηλώσουν τις περιουσίες τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Έτσι, είτε θα επιβληθεί στους κατόχους των ακινήτων των παραπάνω περιοχών ένα εφάπαξ τέλος «τακτοποίησης», είτε αυτοί να πληρώνουν ένα επιπλέον ετήσιο τέλος πρασίνου.

Πηγή/φωτό: Το Ποντίκι