1

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Υψηλή ποιότητα ζωής 
Στην Ευρώπη βρίσκονται οι περισσότερες μεγαλουπόλεις με υψηλή ποιότητα ζωής, σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγησή τους από την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Mercer.
H πρωτεύουσα της Αυστρίας Βιέννη διατήρησε τα σκήπτρα της μεγαλούπολης που παρέχει το καλύτερο επίπεδο διαβίωσης στους κατοίκους της.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ζυρίχη της Ελβετίας και στην τρίτη το Οκλαντ στην Νέα Ζηλανδία.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Μόναχο στη Γερμανία και το Βανκούβερ στον Καναδά, η υψηλότερα βαθμολογημένη πόλη της βόρειας Αμερικής.

Το Ντίσελντορφ και η Φραγκφούρτη, επίσης στην Γερμανία, ακολουθούν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

«Οι ευρωπαϊκές πόλεις απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα ποιότητας ζωής σε σύγκριση με αυτές άλλων περιοχών … Η Υγεία, οι υποδομές και οι χώροι ψυχαγωγίας είναι γενικά πολύ υψηλού επιπέδου. Η πολιτική σταθερότητα και τα σχετικά χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας βοηθούν όσους φτάνουν εκεί να νιώθουν ασφαλείς στις περισσότερες περιοχές», σημειώνει σχετικά υψηλόβαθμος αναλυτής της Mercer.

Εντύπωση προκαλεί σε μερικούς η απουσία του Λονδίνου από την πρώτη δεκάδα και η «φτωχή» 38η θέση, αλλά αυτή αιτιολογείται από την υψηλή μόλυνση και το ασφυκτικό κυκλοφοριακό.

Ο πρωταθλητής της Ασίας είναι για φέτος η Σιγκαπούρη, στην 25η θέση, ενώ το Ντουμπάι κυριάρχησε στις πόλεις της Μέσης Ανατολής, αν και παγκοσμίως βρέθηκε μόλις στην 73η θέση.

Από τις ΗΠΑ, τις πιο αξιοπρεπείς επιδόσεις παρουσιάζει το Σαν Φρανσίσκο στην 27η θέση, ενώ η «βασιλίδα» των σύγχρονων μεγαλουπόλεων της Δύσης Νέα Υόρκη είναι μόλις 43η.

Πηγή/φωτό: Ημερησία