1

ΚΟΖΑΝΗ: ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΝΕΡΑ

Μετρήσεις από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τα αίτια της παρουσίας χρωμίου και εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια νερά των περιοχών Ακρινής, Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Κοιλάδας του Δήμου Κοζάνης πρόκειται να διερευνήσουν το επόμενο διάστημα ερευνητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


«Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση απέναντι στους κατοίκους των περιοχών αυτών να διερευνήσουμε την αιτία της ύπαρξης χρωμίου στο νερό. Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί αν το χρώμιο που εντοπίστηκε τον Απρίλιο του 2013 προέρχεται από τα πετρώματα του υπεδάφους ή από κάποια ανθρώπινη δραστηριότητα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης, Παρθένα Τουμπουλίδου.

«Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας θα γνωρίζουμε αν μπορούμε να στηριζόμαστε στην περιοχή αυτή για μελλοντικές γεωτρήσεις ή αν θα πρέπει να αναζητήσουμε υδάτινους πόρους σε άλλα σημεία» 
προσθέτει.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει, το νέο δίκτυο ύδρευσης έχει ολοκληρωθεί και οι οικισμοί που αντιμετώπισαν πρόβλημα υδροδοτούνται πλέον από άλλη πηγή, τον αγωγό που έδινε νερό στην πόλη της Κοζάνης σαν εφεδρεία.

Η προγραμματική σύμβαση για τους ελέγχους εγκρίθηκε την Τρίτη από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης και πρόκειται να υπογραφεί από το δήμο, την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και το ΑΠΘ.


Πηγή/φωτό: Το Βήμα