ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΙΛΟΖΩΪΑ

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ

poliki arkouda - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

poliki arkouda - Σόλων ΜΚΟΌλο και δυσκολότερες γίνονται οι συνθήκες διαβίωσης για τις πολικές αρκούδες, καθώς ο θαλάσσιος πάγος εξαφανίζεται νωρίτερα μέσα στο έτος και σχηματίζεται αργότερα. Την ίδια στιγμή, νέες έρευνες δείχνουν ότι οι αρκούδες αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθιες προκειμένου να επιβιώσουν. 


Σύμφωνα με τα ευρήματα τριών διαφορετικών μελετών που δημοσιεύτηκαν πέρυσι, και επιβεβαιώνει μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, οι πολικές αρκούδες στρέφονται από τις φώκιες και άλλα θαλάσσια ζώα στα φυτά και τα ζώα της ξηράς για να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες. 

«Τα αποτελέσματά μας καταδεικνύουν ότι οι πολικές αρκούδες έχουν ευέλικτες στρατηγικές συλλογής τροφής», δήλωσε στο NBC News η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Λίντα Γκορμεζάνο«Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες παράμετροι στο πώς οι αρκούδες προσαρμόζονται στις αλλαγές των συνθηκών πάγου. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια πόσο καλά θα προσαρμοστούν τα ζώα σε αυτές τις αλλαγές», πρόσθεσε.

Όπως λέει η Γκορμεζάνο, βγαίνουν στη στεριά καθώς οι πάγοι λιώνουν και παράλληλα με την περίοδο επώασης των χηνών, ώστε να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα αυγά για να φάνε, χωρίς να απομακρυνθούν από το βιότοπό τους.

Πάντως, μόλις βγουν στη στεριά, χάνουν 700 γραμμάρια την ημέρα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να φθάνουν στο τέλος της περιόδου χωρίς πάγους ετοιμοθάνατες από την ασιτία.

Πηγή/φωτό: Tvxs