1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, Θεσσαλονίκη, 29/11

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., Οικόπολις, Θεσσαλονίκη
Η Πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία  για το Βασικό Εισόδημα θα παρουσιασθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 20:00, σε εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει το antipoverty.gr στον κοινωνικό χώρο Οικόπολις, στη Θεσσαλονίκη.


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Ζουμπουλίδης Χρήστος, μέλος Πρωτοβουλίας για το Βασικό Εισόδημα
– Παρουσίαση Πρωτοβουλίας για το Βασικό Εισόδημα

Μακρής Θανάσης, πρ Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης
– Φορολόγηση του πλούτου

Μπέττυ Σκούφα, μέλος Κοινωνικής Κουζίνας Κατερίνης
– Φτώχεια στις πόλεις

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που Στις 28 χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στις 28 χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Μάρτιο του 2013 με σκοπό τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2014, απαραίτητες για την μελέτη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της δυνατότητας εφαρμογής του θεσμού του Βασικού Εισοδήματος στις χώρες της Ευρώπης.

Βασικό Εισόδημα είναι ένα εισόδημα που παρέχεται σε όλους ατομικά, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια ή υποχρέωση εγγραφής σε ταμείο ανεργίας. Η ιδέα του βασικού εισοδήματος δεν είναι νέα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει συζητηθεί περισσότερο από ποτέ και έχει εφαρμοστεί πιλοτικά σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Πληροφορίες για το Βασικό Εισόδημα, καθώς και απαντήσεις σε απορίες, μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας.

Υπογραφές συλλέγονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απόλυτα ασφαλή τρόπο για τα προσωπικά δεδομένα και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να υπογράψει στο
sign.basicincome2013.eu 

Για περισσότερες πληροφορίες: Ζουμπουλίδης Χρήστος,  6944104147

Ή επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook