ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Δ.Ν.Τ. ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

roumeliotis - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

roumeliotis - Σόλων ΜΚΟΟι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα «πέσανε παταγωδώς έξω» και βρίσκεται σε δυσχερή θέση, δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σημειώνοντας πως το «παιχνίδι» του καλού και του κακού στο εσωτερικό της τρόικας είναι προσυνεννοημένο.


Μιλώντας στο Mega, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης εκτίμησε πως η αναδιάρθρωση του χρέους δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν από τις ευρωεκλογές του Μαϊου καθώς «αυτή είναι η στάση της Γερμανίας», ενώ πρόσθεσε πως ακόμη και τότε δεν θα τεθεί «σε καμία περίπτωση» θέμα κουρέματος.
 
«Τα μόνα που θα συζητηθούν είναι μία μείωση των επιτοκίων των δανείων του EFSF, επιμήκυνση, και ενδεχομένως μεταφορά ενός ποσού που δόθηκε στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους από το δημόσιο χρέος στο Ταμείο (σ.σ. στον ESM)» δήλωσε.
 
«Αυτό που πειράζει το Ταμείο είναι πως αρχίζει να γίνεται κατανοητό ότι οι λανθασμένες προβλέψεις είχαν ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος», σημείωσε. Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ υπενθύμισε ότι το Ταμείο είχε προβλέψει πως η ανεργία θα φτάσει στο 14% και σήμερα βρίσκεται στο 28%.
 
Σχετικά με τη στάση των εκπροσώπων της τρόικας και ιδιαίτερα του Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και του Ματίας Μορς (Κομισιόν), ο Π.Ρουμελιώτης υποστήριξε ότι «αυτά είναι συνεννοημένα μεταξύ τους»«Κάθε φορά που έρχονται στην Ελλάδα ο ένας αναλαμβάνει το ρόλο του καλού και ο άλλος το ρόλο του κακού». «Αυτή τη φορά έχει αναλάβει το ρόλο του καλού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το ρόλο του κακού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» είπε.

Πηγή/φωτό: Tvxs