ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

KOINOXΡΗΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

koinoxrista podilata karditsa - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

koinoxrista podilata karditsa - Σόλων ΜΚΟΣε πλήρη και κανονική λειτουργία εισέρχεται από τη Δευτέρα 14/10 το αυτοματοματοποιημένο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Καρδίτσας, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία και χρήσιμα συμπεράσματα η πιλοτική φάση λειτουργίας του που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη και η αναγκαία ολιγοήμερη συντήρησή του.

Οι άξονες, πάνω στους οποίους οργάνωσε η Δημοτική Αρχή τη λειτουργία του συστήματος, είναι οι ακόλουθοι:

Ποδήλατα για όλους: Η χρέωση για τους χρήστες είναι μόλις 1 λεπτό το λεπτό και αυτό μετά το πρώτο μισάωρο που είναι δωρεάν.

Πρόσβαση σε όλους: Η διαδικασία έκδοσης κάρτας (η οποία κοστίζει 20€, διαρκεί ένα χρόνο και έχει την έννοια της κάρτας ταυτοποίησης και χρονοχρέωσης) απλοποιείται προς όφελος των πολιτών.

Υποστήριξη 24h/24h: Οποιαδήποτε επίλυση προβλήματος ή αναφοράς δυσλειτουργίας μπορεί να γίνει στο call center της εταιρείας υποστήριξης. Ταυτόχρονα ο Δήμος έχει ορίσει εξουσιοδοτημένο υπάλληλο που θα χειρίζεται προβλήματα του συστήματος, ώστε να παρακολουθείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συντήρηση: Έχει υπογραφεί 3ετής σύμβαση συντήρησης από εξουσιοδοτημένο κατάστημα υποχρεωτικά της πόλης μας, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος.

Διαφήμιση: Η Καρδίτσα, δεδομένων των υποδομών της, είναι η πρωτοπόρα πόλη στο χώρο του ποδηλάτου και αυτό έγινε μεγάλη προσπάθεια να προωθηθεί σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Αποκορύφωμα της προσπάθειας ήταν η παρουσία της πόλης στο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς – bike festival – όπου έτυχε της αναγνώρισης ή γνωριμίας 30000 και πλέον φίλων του ποδηλάτου.


Πηγή/φωτό: Econews

Σχετικά άρθρα