ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΙΛΟΖΩΪΑ

5000% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΡΙΝΟΚΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

rhino - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

rhino - Σόλων ΜΚΟΤουλάχιστον 688 ρινόκεροι θανατώθηκαν από λαθροκυνηγούς στη Ν. Αφρική σύμφωνα με την κυβέρνηση. 
Ο απολογισμός ξεπερνά το ετήσιο ρεκόρ θανατώσεων και επιβεβαιώνεται και από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Ερευνών της χώρας.


Σύμφωνα με υπολογισμούς στη Ν. Αφρική έχουν απομείνει μόνο 18.000 λευκοί και 4.000 μαύροι ρινόκεροι. Επιπλέον γίνεται λόγος και για δραματική αύξηση θανατώσεων καθώς το 2007 είχαν θανατωθεί 13 ρινόκεροι ενώ 6 χρόνια μετά ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.000 έως το τέλος της χρονιάς.

Η WWF κάνει λόγο για έκρηξη της λαθροθηρίας στη περιοχή, με αύξηση θανατώσεων κατά 5.000%. Τα κέρατα των ζώων προωθούνται σε χώρες όπως Κίνα και Βιετνάμ, ενώ υπάρχει και μία πεποίθηση ότι η σκόνη από το κέρατο θεραπεύει όλες τις ασθένειες συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου. Επιστημονικά η θεωρία αυτή είναι αβάσιμη.

Ο Έντνα Μολέβα, Υπουργός Υδάτων και Περιβάλλοντος της Νοτίου Αφρικής, δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εναντίον της λαθροθηρίας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τον αφανισμό των ζώων, και πως «εξαιτίας της αύξησης της λαθροθηρίας από το 2008, οι ρινόκεροι έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει γιατί η απώλεια ενός ρινόκερου δεν διαταράσσει μόνο την οικολογική ισορροπία, αλλά βλάπτει και τη νοτιοαφρικανική οικονομία, πλήττοντας την τουριστική βιομηχανία ως κλάδο που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, ενώ συνιστά και απειλή για την ασφάλεια, καθώς οι διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις περνούν παράνομα στη Νότια Αφρική».  Επίσης, προειδοποίησε ότι το πρόβλημα αυτό έφτασε σε σημείο να απειλεί ακόμη και τη τουριστική βιομηχανία της χώρας.


Πηγή/φωτό: Tvxs