ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

20η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ (Χαλκίδα, 27-29 Σεπ.)

20i oikogiorti Xalkida Sep 2013 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

20i oikogiorti Xalkida Sep 2013 - Σόλων ΜΚΟΠάρκο Λαού – Χαλκίδα
Η Πανελλαδική γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις. Πριν από δέκα χρόνια πέρασε από τη Χαλκίδα αφήνοντας στον τόπο μας νέες απόψεις και εφόδια για μια πιο συνειδητή ζωή. 20 χρόνια μετά, η γιορτή έρχεται ξανά στη Χαλκίδα για να μας γεμίσει γνώσεις και ελπίδα, για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως μπορούμε να ζούμε με αυτάρκεια, κοντά στο φυσικό μας περιβάλλον, δημιουργώντας.


Στηρίζουμε την άμεση σχέση παραγωγού – καταναλωτή, την καθαρή και ποιοτική τροφή για όλους, την τοπικότητα των προϊόντων, την επανασύνδεση της φύσης με την κοινωνία και την αποσύνδεση μας από τη βιομηχανοποίηση και από τη σκληρή εμπορευματοποίηση των πάντων.

Δεν έχουμε καμία σχέση με εκθέσεις βιολογικών προϊόντων κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προβάλλουν το σύγχρονο «πράσινο» καπιταλισμό όπου μεγάλες εταιρίες με γνώμονα το κέρδος ανακαλύπτουν μια νέα αγορά για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα πλούσια κέρδη τους.

Λειτουργούμε με βάση την αυτοοργάνωση και την εθελοντική εργασία. Προτάσσουμε και προωθούμε τα καθαρά οικολογικά προϊόντα, τις προσιτές και δίκαιες τιμές τους, τη μικρή παραγωγή και οικοτεχνία, τη μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους, τα συλλογικά εγχειρήματα και τις συνεργασίες.

Δεν ζητάμε πιστοποιήσεις για εγγύηση – ελάχιστοι είναι οι πιστοποιημένοι – ανθρώπινες σχέσεις ζητάμε με ειλικρίνεια και ελπίδα.

Μιλάμε για Οικολογική Γεωργία και όχι για βιολογικά εμπορεύματα.

Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε σημαντικά προβλήματα της γεωργίας, του περιβάλλοντος και του ανθρώπου γενικότερα, προτείνοντας νέους δρόμους, φέρνοντας σε άμεση επαφή και ζύμωση παραγωγούς, χειροτέχνες, συλλογικότητες και γενικότερα ανθρώπους με κοινό όραμα για ένα καλύτερο κόσμο.

Διαλέξαμε ένα τρόπο ζωής κοντά στο φυσικό μας περιβάλλον, κοντά στις αληθινές ανθρώπινες σχέσεις, μέσα στον κόσμο, δίχως να βάζουμε ταμπέλες. Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι η ζωή δεν μπορεί να χειραγωγηθεί, ότι η ελευθερία δεν μπορεί να σκλαβωθεί. Πιστεύουμε στην ελευθερία, στην ειρηνική στάση ζωής, στην αλληλεγγύη, στην ήπια χρήση και ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων, σε ένα καλύτερο κόσμο για όλους.

Διαβάστε περισσότερα και συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής

Σχετικά άρθρα