ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

MEXΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013 Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

sun magnetic - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

sun magnetic - Σόλων ΜΚΟΠρόσφατα η NASA  ανακοίνωσε ότι σε 3 με 4 μήνες το πολύ από τώρα, το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου θα αντιστραφεί.

Η NASA ισχυρίζεται ότι η ασυνήθιστη αυτή αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του ήλιου, είναι κομμάτι του συνολικού φαινομένου της αλλαγής πολικότητας που πραγματοποιείται κάθε 11 χρόνια στην κορυφή του κύκλου της ηλιακής δραστηριότητας. 

Όταν σύντομα πραγματοποιηθεί η επόμενη αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου, θα σημάνει την μετάβαση στην μεσο-περίοδο του Ηλιακού Κύκλου 24 (Solar Cycle 24).

Όπως αποδεικνύεται, η ένταση και το μέγεθος της μαγνητικής επίδρασης του Ήλιου, γνωστή και ως ηλιόσφαιρα, είναι απίστευτη ξεπερνώντας ακόμη και το πλανήτη Πλούτωνα, που είναι ο τελευταίος πλανήτης από τον Ήλιο.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι οι αντιστροφές του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου είναι ένα τελείως φυσιολογικό φαινόμενο του κύκλου της ηλιακής δραστηριότητας.

Παρόλα αυτά, αδυνατούν για την ώρα να αναλύσουν ολοκληρωμένα τη μέθοδο χάρη στην οποία δημιουργήθηκαν αυτές οι αντιστροφές, με το μεγαλύτερο αίνιγμα να εντοπίζεται στο όταν αυτές οδηγούν σε διαφοροποιημένες ηλιακές και διαστημικές δραστηριότητες.


Πηγή/φωτό: Ecotimes