ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΙΛΟΖΩΪΑ

HMIAIMA KAI ΠΡΩΗΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

skyloi amea - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

skyloi amea - Σόλων ΜΚΟΈνα πρωτοποριακό πρόγραμμα Σκύλων Θεραπευτικής Επαφής (Dog Therapy) για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 με την στήριξη του Φιλοζωικού Σωματείου Αδέσποτων Ρετζικίου “Φροντίζω”, την Τέρψη Πασχάλη και την Μαρία Στογιάννη, θετική εκπαιδεύτρια σκύλων (www.4dogs.gr).


Στην συνέχεια του προγράμματος συμμετείχαν και οι θετικοί εκπαιδευτές σκύλων, Αναστασία Ραΐζη και οι Όλγα Ναλμπάντη-Παντελής Αντωνόπουλος (www.betterdogs.gr).

Οι σύλλογοι που πήραν μέρος στην Dog Therapy είναι:

ΣΦΑ (Σύλλογος Φίλων Αμέα – Δράση για το κάτι άλλο)
ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων)
ΑΜΥΜΩΝΗ (Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες)
Πρόγραμμα ΑμεΑ-Δήμος Καλαμαριάς

Η συμμετοχή των ζώων θεραπείας έχει αναγνωριστεί από την ιατρική κοινότητα εδώ και αρκετά χρόνια τώρα, και πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν, ό,τι γνώριζαν από πάντα οι κηδεμόνες ζώων: τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία.

Τα οφέλη που παρέχουν οι σκύλοι θεραπευτικής επαφής είναι πολλά. Η βοήθεια τους έρχεται κυρίως με την μορφή συναισθηματικής στήριξης, ενθάρρυνσης για σωματική διέγερση και ενθάρρυνσης για ψυχική διέγερση.

Να επισημάνουμε, ότι τα σκυλιά που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ημίαιμα και πρώην αδέσποτα.

Το επόμενο πρόγραμμα μας θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6980744644, ή μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης στο frontizofs@gmail.com ή και στην ιστοσελίδα www.4dogs.gr.


Πηγή/φωτό: Econews