ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΓΙΟΑΚΙΜ ΧΕΡΜΑΝ: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ

bavarian neonazi - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

bavarian neonazi - Σόλων ΜΚΟΑνησυχεί ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας για τις επαφές τους
Ο υπουργός εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν προειδοποιεί για στενότερη συνεργασία των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, τα οποία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν αυξήσει τις δυνάμεις τους. Αυτό που κυρίως τον ανησυχεί είναι οι αυξανόμενες επαφές μεταξύ Βαυαρών και Ελλήνων νεοναζί όπως δήλωσε στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Ακαδημίας, της Europa Union και της πολιτικής ακαδημίας Tutzing, η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη στο Μόναχο.


Στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις περί το 12% των ψήφων. Είναι ένα κόμμα που τάσσεται υπέρ μίας φυλετικά καθαρής Ελλάδας και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βία, όπως φαίνεται και από τις επιθέσεις σε παράνομους αλλοδαπούς. Ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε στο πλαίσιο αυτό προειδοποιήσει για την διαμόρφωση στην Ελλάδα καταστάσεων που προσομοιάζουν στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Σύμφωνα με τον κ.Χέρμαν οι βαυαροί Ακροδεξιοί έχουν σαν πρότυπο τους Έλληνες ομοϊδεάτες τους. Έτσι, τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε στην Νυρεμβέργη συνάντηση ανάμεσα σε μέλη της ΧΑ, νεοναζί από την Φραγκονία και μέλη του νεοναζιστικού Εθνικού Κόμματος Γερμανίας NPD από την Ρηνανία-Παλατινάτο. Σε ανταπόδοση της επίσκεψης βαυαροί Ακροδεξιοί επισκέφτηκαν τον Φεβρουάριο την Αθήνα και συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της ΧΑ, ο οποίος θεωρείται λάτρης του Χίτλερ. Και η ΧΑ και το NPD ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο.

Ο βαυαρός υπουργός τάχθηκε υπέρ μίας ευρύτερης κοινωνικής συμμετοχής. «Γνωρίζω ότι πολλοί λαοί της Ευρώπης πάσχουν από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την υπέρβαση της κρίσης. Πρέπει όμως ένα πράγμα να είναι σαφές: δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας» είπε.

Πηγή/φωτό: Το Βήμα