1

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΥΟ ΩΣ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ποινές φυλάκισης 2 έως 8 μηνών με αναστολή στους 13 από τους 17 συλληφθέντες για τις κυνομαχίες επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, απογοητεύοντας τους φιλόζωους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Έθνος, το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 8 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ τον άνθρωπο που παραχώρησε τον χώρο για τις απάνθρωπες κυνομαχίες.


Εννέα από τους συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και οι τέσσερις Σκοπιανοί, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 μηνών και άλλοι δύο σε 4 μήνες και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, ενώ τέσσερις συλληφθέντες αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Τα στοιχήματα για τις κυνομαχίες που διοργανώνονταν σε στάβλο έξω από την Κατερίνη τα στοιχήματα ξεκινούσαν από 300 ευρώ και υπερέβαιναν τα 1.000 ευρώ.

Στην τελευταία κυνομαχία συμμετείχαν περισσότερα από 50 άτομα, ιδιοκτήτες σκύλων και θεατές, ακόμα και από τα Σκόπια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Αστυνομία ενημερώθηκε από ανώνυμη καταγγελία, αλλά δεν είχε εικόνα της κατάστασης. Στο σημείο έφτασαν μόλις έξι αστυνομικοί και αντίκρισαν δεκάδες άτομα να τρέχουν στα χωράφια για να μη συλληφθούν.

Τελικά συνελήφθησαν 17 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 από την ΠΓΔΜ και ο προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης, ενώ κλήθηκαν τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Συμμετέχω: Αδέσποτα Κατερίνης» να παραλάβουν και να περιθάλψουν έξι τραυματισμένα ζώα και το κουφάρι του ενός που ήταν ήδη νεκρό.

Πηγή/φωτό: Tvxs