ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H ANEΡΓΙΑ… ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ (του Ξενοφώντα Α. Μπρουντζάκη)

anergia - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

anergia - Σόλων ΜΚΟΤελικά στην Ελλάδα ο μόνος τομέας που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη είναι η… ανεργία.
Την εκτίμηση ότι οι άνεργοι μέχρι το τέλος του 2013 θα είναι 2.300.000, ξεπερνώντας και το 30% που υπολογίζει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, εξέφρασε ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς.
Και εδώ έρχεται να αναρωτηθεί κανείς τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση. Θα ξεπεράσουν οι άνεργοι… τον πληθυσμό της χώρας;

Θα μεταναστεύσουμε όλη μαζί στην αλλοδαπή προς αναζήτηση καλύτερης τύχης; Θα αναζητήσουμε άλλες διεξόδους στο αδιέξοδό μας; Όπως και να έχει, η ανεργία δεν εξαλείφεται καταγγέλλοντάς την. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος, πρώτον, πρέπει να αντιδράσει δυναμικά σε αυτή την επιδημία, η οποία καταστρέφει τη χώρα αποτελεσματικότερα από ό,τι την κρατά ημιθανή η… ανάπτυξη. Δεύτερον, να πάψουν οι καταγγελίες – όλοι γνωρίζουμε ότι η ανεργία είναι… κακό πράγμα – και να κατατεθούν προτάσεις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες άμεσα και όχι κατόπιν συμπαντικών ανακατατάξεων. Επίσης για όσους πολιτεύονται αναζητώντας ψήφους επειδή υπάρχουν άνεργοι να θέσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες στην υπηρεσία της καταπολέμησης της ανεργίας και όχι της δημιουργικής της εκμετάλλευσης.

Το μεγάλο αυτό πρόβλημα της χώρας μας, που σκοτώνει το πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, είναι η ανεργία των νέων. Είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ανεργία ως μέγα εθνικό πρόβλημα με ομοψυχία και συνεργασία κι όχι να παραμένει πεδίο της γελοίας μικροπολιτικής εκμετάλλευσης των εκλεκτών κομμάτων του Κοινοβουλίου μας.

Ξενοφών Α. Μπρουτζάκης
Πηγή/φωτό: Το Ποντίκι

Σχετικά άρθρα