ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ “ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ” ΑΙΣΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

euro kingdom - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

euro kingdom - Σόλων ΜΚΟΜόνο το 30% έχει θετική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ένα «αντί- ευρωπαϊκό» κλίμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται στους λαούς της ευρωζώνης σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ευρωβαρόμετρου, το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη την τελευταία τριετία.


Η έρευνα έδειξε μόνο το 30% των Ευρωπαίων έχουν θετική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν το αντίστοιχο ποσοστό πέντε χρόνια νωρίτερα ήταν 52%.
Σε χώρες μάλιστα οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική ύφεση, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, η καχυποψία και ο αρνητισμός απέναντι στην Ένωση και τις πρακτικές της φτάνουν σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Πολλοί αναλυτές μάλιστα, σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες είναι ενδεικτικά της αντι-ευρωπαϊκής διάθεσης που έχουν διαμορφώσει οι ψηφοφόροι καθώς αυξήθηκαν τα ποσοστά των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων.

Οι στατιστικές εταιρείες μάλιστα επισημαίνουν ότι ο λαός της Ευρώπης αντιλαμβάνεται την κρίση όχι μόνο ως οικονομική αλλά κυρίως διοικητική και ότι η αντί- ευρωπαϊκή ψυχολογία είναι εντονότερη και πολύ βαθύτερη απ’ όσο δείχνουν οι κάλπες.

Πηγή/φωτό: Το Βήμα

Σχετικά άρθρα