ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: “ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΛΑΒΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ EUROGROUP””

Wirtschafts - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

Wirtschafts - Σόλων ΜΚΟΤα «άπλυτα» του προηγούμενου Eurogroup, της 12ης Νοεμβρίου, έβγαλε στη φόρα λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα ο γαλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. 
Μιλώντας στο Canal + ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι μεταξύ των συναδέλφων του υπήρχαν «μερικοί παλαβοί».

Την αποκάλυψη, που μεταδόθηκε την Κυριακή στην εκπομπή Dimanche + έκανε η ομάδα του καναλιού που ακολουθεί τον υπουργό στις Βρυξέλλες όπου αυτός μετέχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν από το Eurogroup, ο υπουργός, ο οποίος συνδιαλέγεται με τους συνεργάτες του, επισπεύδει μία μακρά συζήτηση: «Αυτό φαίνεται μέτριο (…) δεν ξεμπερδέψαμε ακόμη».

Πέντε ώρες αργότερα, στο τέλος της συνόδου, οι υπουργοί συμφωνούν να δώσουν την παράταση των δύο ετών. 

Σε ερώτηση που του έκανε το Canal +, ο Μοσκοβισί εμπιστεύτηκε ότι αναγκάστηκε «να εκνευριστεί μία ή δύο φορές με έναν υπουργό, τον οποίο δεν κατονομάζει, που έμοιαζε να θεωρεί ότι τίποτε δεν συνέβαινε στην Ελλάδα».

«Υπάρχουν πάντως μερικοί παλαβοί μέσα στην αίθουσα», σημείωσε ο γάλλος υπουργός. 

«Εσείς γίνατε ο υπερασπιστής της Ελλάδας;» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι του καναλιού, για να απαντήσει ο Μοσκοβισί: «Ναι, ήταν απαραίτητο, αλλά γι’ αυτό έπρεπε να υψώσω την φωνή. Ένας δίκαιος υπερβολικός θυμός, καταρχήν ανακουφίζει και έπειτα είναι αποτελεσματικός».

O γάλλος υπουργός Οικονομικών δεν αποκάλυψε, πάντως, ποιοι είναι οι «παλαβοί συνάδελφοί»…

Πηγή/φωτό: Τα Νέα