ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΕΟΣ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΡΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

epistoli anergou - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

epistoli anergou - Σόλων ΜΚΟΈκκληση: Μισό εισιτήριο για ανέργους στα Μέσα Μεταφοράς
Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να θεσμοθετήσει το μέτρο

Πήραμε στο vima.gr την επιστολή που δημοσιεύουμε πιο κάτω. Διαβάζοντάς τη δέχεσαι πραγματικά μια μπουνιά στο στομάχι για το ανάλγητο μόρφωμα που κτίσαμε μετά τη μεταπολίτευση εμείς που πιστεύσαμε στο κοινωνικό κράτος. Καλά να πάθουμε. Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να καθιερώσει άμεσα μισό εισιτήριο για όσους έχουν κάρτα ανεργίας


Η επιστολή

«Καλησπέρα, θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να ακουστεί ένα σημαντικό θέμα που βιώνουμε εμείς οι άνεργοι. 

Δεν ακούω από καμία εκπομπή ή ειδήσεις αυτό που θα σας αναφέρω. Χτες το βράδυ βγήκα από το μετρό του Συντάγματος και μου έγραψε πρόστιμο ο ελεγκτής επειδή είχα επικυρώσει μισό εισιτήριο. 

Του έδειξα την κάρτα ανεργίας μου, την οποία θα την ανανεώσω για πολλοστή φορά μετά από 2 χρόνια, για να δικαιολογήσω το λόγο του μισού εισιτηρίου εξηγώντας του ότι τα χρήματα μου έφταναν μόνο για το μισό. Δεν ξέρω αν άκουγε όσα του έλεγα ίσως και να μην τον αφορούσαν αφού επαναλάμβανε συνεχώς «εγώ τη δουλειά μου κάνω….». 

Σήμερα, 15/11/2012, απευθύνθηκα στα κεντρικά γραφεία του μετρό αρμόδια για την εξόφληση προστίμων και τους εξήγησα ότι αδυνατώ να πληρώσω 84,00 ευρώ επειδή είχα επικυρώσει 0,70 ευρώ.

Η κοπέλα στο ταμείο μου εξήγησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό και σαν εταιρεία μετρό έχουν αναφέρει αυτό το ζήτημα στο υπουργείο το οποίο δε θέλει να κατανοήσει ότι οι άνεργοι με κάποιο τρόπο θα χρειαστεί να μετακινηθούν κυρίως για την εύρεση εργασίας. 

Πώς θα βρω δουλειά αν καθημερινά δεν μετακινηθώ; 

Θα ψάξω μόνο στη γειτονιά μου; Η’ μήπως μου χτυπήσουν την πόρτα και με προσλάβουν έτσι απλά;

Δε ζητάω ελεύθερη μετακίνηση αλλά τουλάχιστον μισό εισιτήριο, είναι μία ανάσα αυτό για μας. Προσωπικά δεν έχω να πληρώσω το πρόστιμο και με ενημέρωσαν ότι αν δεν το πληρώσω θα μεταφερθεί στην εφορία και ως δια μαγείας το ποσό θα γίνει 840,00 ευρώ. 

Με πατέρα άνεργο και μητέρα να εργάζεται κάποιες μέρες την εβδομάδα για τα έξοδα ενοικίου και Δ.Ε.Η απορώ γιατί δεν ασχολούνται με τους πραγματικούς κλέφτες της χώρας έτσι ώστε να υπάρχει το δίκαιο παντού και όχι να ισχύει ο νόμος μόνο για τους απλούς και φτωχούς πολίτες. 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ευελπιστώ σε κάποια ουσιαστική λύση και όχι άλλα ψέματα και κοροϊδία ». 

ΣΣ Τα στοιχεία της επιστολογράφου είναι στη διάθεση του 
vima.gr

Για την αντιγραφή
Τάσος Μπάρλας
Πηγή/φωτό: Το Βήμα

Σχετικά άρθρα