ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟ 9% ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

germania - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

germania - Σόλων ΜΚΟΈνας στους τρεις (!) πιστεύει ότι τα άτομα Εβραϊκής καταγωγής εκμεταλλεύονται το ολοκαύτωμα
Ερευνητές του Ιδρύματος «Φρίντριχ Έμπερτ» στο Βερολίνο, οι οποίοι μελετούν από το 2006 την εξάπλωση των ρατσιστικών, ισλαμοφοβικών και νεοναζιστικών αντιλήψεων στη Γερμανία, καταδεικνύουν σε έρευνά τους ότι ένας στους 11 Γερμανούς, δηλαδή το 9%, ασπάζεται ακροδεξιές απόψεις.


Η μελέτη, με τίτλο «Η Κοινωνία που αλλάζει: ακροδεξιές απόψεις στην Γερμανία του 2012», βασίστηκε σε έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας καταγράφηκαν οι απόψεις ( μέσω ειδικού ερωτηματολογίου ) συνολικά 2.415 Γερμανών πολιτών καθώς και 95 ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων που διαμένουν στη Γερμανία και έχουν ιστορικό μετανάστευσης από άλλες χώρες.  

Σε πόλεις της πάλαι ποτέ Δυτικής Γερμανίας το ποσοστό ακροδεξιών αντιλήψεων ανέρχεται στο 7.6%, όμως εντυπωσιακή είναι η άνοδος στις ακροδεξιές θέσεις στις περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, όπου το 15.8% των κατοίκων ασπάζεται απόψεις της Ακροδεξιάς.

Το 25.1% των Γερμανών εμφανίζει στοιχεία φόβου απέναντι στους αλλοεθνείς, ενώ ένας στους τρεις Γερμανούς, το 32%, απάντησε πως συμφωνεί με την πρόταση «οι άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής χρησιμοποιούν την μνήμη του Ολοκαυτώματος προς όφελός τους».

Περίπου το 40% των Γερμανών συμφωνούν πως «Οι αλλοδαποί έρχονται στη Γερμανία μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν το γενναιόδωρο γερμανικό κοινωνικό κράτος» και πως «Η Γερμανία έχει αλλοτριωθεί εξαιτίας του υπερβολικά μεγάλου αριθμού μεταναστών».

Τέλος, σχεδόν έξι στους δέκα Γερμανούς συμφωνούν με τη πρόταση «Η άσκηση της μουσουλμανικής λατρείας στη Γερμανία πρέπει να περιοριστεί σημαντικά».

Ένα ιδιαιτέρως ανησυχητικό στοιχείο που προκύπτει από την νέα έρευνα -που δημοσιεύεται ανά διετία- είναι το γεγονός πως απόψεις νεοναζιστικής κι εθνικοσοσιαλιστικής φύσεως που συμφωνούν με τον λεγόμενο «Κοινωνικό Δαρβινισμό» είναι πολύ έντονες σε άτομα ηλικίας 14-30 ετών που κατοικούν σε πόλεις της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Πηγή/φωτό: Το Βήμα