1

ΣΟΥΛΤΣ: Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Την παραδοχή ότι η Ευρώπη βιώνει ταραχώδη χρόνια και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σίγουρο πράγμα για πάντα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι στη διάρκεια της οποίας ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας της Ρουμανικής Εθνικής Σχολής Πολιτικών και Διοικητικών Επιστημών (SNSPA).

«Η Ευρώπη από μεγάλο αριθμό κρατών δεν θεωρείται πλέον λύση, αλλά πρόβλημα, το οποίο έχει αρνητική επίδραση και απειλεί τα θεσμικά σχέδια και τις ιδέες», τόνισε ο κ. Σουλτς.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε την ιδέα της Ευρώπης. Οι χώρες και οι πολίτες μαζί, τα κράτη και τα έθνη πέρα από σύνορα σε κοινούς θεσμούς μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους με ευκολότερο τρόπο απ’ ότι αν είναι μόνοι τους» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογραμμίζοντας ότι το μοναδικό πρότυπο που αξίζει να ακολουθηθεί είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη κι αν δεν είναι «σε τέλεια φόρμα» αυτή στιγμή.

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες βιώνουν ταραχώδη χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σίγουρο πράγμα για πάντα, καθώς το να είσαι η μόνη εναλλακτική είναι λάθος. Όλα έχουν εναλλακτική, υπάρχει εναλλακτική στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, στην ευρωπαϊκή συνεργασία και αυτή είναι η επανεθνικοποίηση. Εκείνοι που λένε στους νέους ανθρώπους ότι η Ευρώπη είναι ένα σίγουρο πράγμα για πάντα δεν λένε την αλήθεια» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Μάρτιν Σουλτς συμπλήρωσε ότι προς το παρόν η Ευρώπη έχει χωριστεί και το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών και μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών βαθαίνει.

Πηγή/φωτό: Το Έθνος