ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

“ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ”

bicycle - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

bicycle - Σόλων ΜΚΟΚλείνει για τα οχήματα η οδός Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της δράσης «Ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο», την οποία διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης, από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου: Η αρτηρία στο κέντρο της πόλης θα μετατραπεί αυτήν την εβδομάδα σε χώρο για ποδήλατα, πεζούς, μουσικά συγκροτήματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια και παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της δράσης παρουσιάστηκε την Παρασκευή από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. «Σύμφωνα με τη σύγχρονη τάση», επισήμανε ο δήμαρχος, «πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι ο πεζός, στη συνέχεια το ποδήλατο, η μοτοσικλέτα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τελευταίο το ΙΧ. Πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο να αποθαρρύνουμε τη χρήση του ΙΧ στο κέντρο».

Ανέφερε επίσης ότι ο δήμος «έχει αρχίσει να απομακρύνει κλειστά, αχρησιμοποίητα περίπτερα και άλλα εμπόδια, απελευθερώνοντας πεζοδρόμια». Επιπλέον, προχώρησε σε «πρόσκληση ενδιαφέροντος που απευθύνεται σε εταιρείες, οι οποίες νοικιάζουν ποδήλατα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τη δημιουργία ενός δικτύου ενοικίασης ποδηλάτων στην Αθήνα».

«Το ζήτημα της βιώσιμης μετακίνησης στην Αθήνα είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς και τις επιχειρήσεις μας», σημείωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Ηλίας Βλαχάκης, και κοινοποίησε ότι «την 22η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κορύφωσης των δράσεων που συμπίπτει με την ημέρα Ελληνικού Εμπορίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα προχωρήσει σε προσφορές και δώρα που θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Συλλόγου www.pameathina.net».

Πηγή/φωτό: Tvxs