1

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Σοκαρισμένοι και συνάμα προβληματισμένοι έμειναν όσοι πέρασαν από την περιφερειακή λεωφόρο του Λας Βέγκας από μια πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά της ανεργίας και την Wall Street.
Αρχικά αναφορές ότι ένας άνδρας έχει κρεμαστεί από πινακίδα στο Λας Βέγκας, προκάλεσε, σύμφωνα με τη Daily Mail, πλήθος τηλεφωνημάτων από φρικαρισμένους οδηγούς στον αριθμό της άμεσου δράσεως 911.


Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ένα ανδρείκελο και το όλο σκηνικό μέρος μιας «αποτρόπαιας επίδειξης δημοσιότητας σε μια πινακίδα που έχει βανδαλιστεί».

Οι άγνωστοι κρέμασαν ένα ανδρείκελο στην πινακίδα ενώ έγραψαν με λευκά γράμματα «dying for work» – «Πεθαίνοντας για εργασία».

Η πινακίδα ανήκει στην Lamar Advertising η οποία αυτές τις μέρες δεν είχε ενοικιάσει το χώρο σε κάποιον, πράγμα που το εκμεταλλεύτηκαν οι άγνωστοι για να διαμαρτυρηθούν με αυτόν το τρόπο.

Λίγο αργότερα βρέθηκε και δεύτερη πινακίδα που ανέγραφε «Hope you’re happy Wall St.» («Ελπίζουμε να είστε χαρούμενοι στη Wall St.)

 «Είναι η πρώτη φορά που μπορώ να θυμηθώ κάποιον που κάνει κάτι τέτοιο» ανέφερε ο αστυνομικός  Bill Casseler.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της τροχαίας της περιοχής, Τζέρεμι Έλιοτ επισήμανε ότι οι κλήσεις προς το 911 άρχισαν περίπου από τις 06:30 το πρωί από ανήσυχους οδηγούς που θεώρησαν ότι πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο. Υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι υπεύθυνος, αλλά υπογράμμισε ότι το περιστατικό ήταν κακόγουστο.

Ανέφερε επιπλέον ότι οι αρχές εστιάζουν στο να αφαιρέσουν τα ανδρείκελα ώστε να μην αποσπούν την προσοχή των οδηγών και προκληθούν ατυχήματα. Σύμφωνα με το KTNV δεν έχει κατατεθεί ακόμη μήνυση από την εταιρεία στην οποία ανήκει η πινακίδα.

Πηγή/φωτό: Tvxs