ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

H AYΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ Η.Π.Α. ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

paxusarkia fusikoi poroi - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

paxusarkia fusikoi poroi - Σόλων ΜΚΟΑν οι άνθρωποι συνεχίσουν να παχαίνουν με τους ρυθμούς των Αμερικανών, τότε η αύξηση της ζήτησης για τροφή θα ισοδυναμεί με την αύξηση του πληθυσμού κατά ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.
Αυτό προκύπτει από έρευνα Βρετανών επιστημόνων, που υποστηρίζουν ότι η αύξηση του σωματικού βάρους στις πλούσιες χώρες απειλεί τους φυσικούς πόρους του πλανήτη αν και μέχρι σήμερα το μόνο που φοβόμασταν ήταν η δημογραφική έκρηξη στον Τρίτο Κόσμο.


«Αν όλες οι χώρες είχαν την ίδια κατανομή Δείκτη Μάζας Σώματος με τις ΗΠΑ, τότε η ανθρώπινη βιομάζα θα αυξανόταν κατά 58 εκατομμύρια τόνους. Η αύξηση αυτή αντιστοιχεί σε επιπλέον 935 εκατομμύρια ανθρώπους μέσου βάρους στον πλανήτη», τόνισαν οι ερευνητές από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Ένα βαρύτερο σώμα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια, την οποία προμηθεύεται από την τροφή.

Ένα άτομο θεωρείται υπέρβαρο αν ο Δείκτης Μάζας Σώματος, μία ιατρική ένδειξη για τη μέτρηση του λίπους με βάση το ύψος και το βάρος, είναι πάνω από 25, ενώ θεωρείται παχύσαρκο αν ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι πάνω από 30.

Εκτιμάται ότι η ενέργεια που καταναλώνεται για να τροφοδοτήσει τα παραπανίσια κιλά των υπέρβαρων ανθρώπων θα μπορούσε να θρέψει τουλάχιστον άλλους 100 εκατομμύρια ανθρώπους, μέσου βάρους.

«Το μέσο βάρος αυξάνεται παντού. Όλοι παίρνουν κιλά. Ακόμα και οι αδύνατοι άνθρωποι παχαίνουν», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ian Roberts, επικεφαλής της μελέτης.

«Όταν οι άνθρωποι μιλούν για τη Γη και για το πόσους ανθρώπους μπορεί να αντέξει, συνήθως σκέφτονται το πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού. Πολύ σύντομα αρχίζουν να κατηγορούν τους ανθρώπους που ζουν σε φτωχότερες χώρες και γεννούν πολλά παιδιά».

«Ωστόσο είναι λάθος να μετράμε τα στόματα που πρέπει να τραφούν και όχι την ποσότητα της σάρκας που πρέπει να συντηρηθεί», επισήμανε ο ερευνητής προσθέτοντας ότι όταν μιλάμε για τη σάρκα πρέπει να κατηγορήσουμε τους λαούς των πλούσιων χωρών.

Πηγή/φωτό: Econews

Διαβάστε περισσότερα:
Παχυσαρκία, επιχείριση με “χοντρά” κέρδη