ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

I.A.P – ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ & ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

energypollution - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

energypollution - Σόλων ΜΚΟ«Δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για την ανθρώπινη ευημερία» θα προκαλέσει η υπερκατανάλωση και ο υπερπληθυσμός, σύμφωνα με 105 επιστημονικές ακαδημίες από όλο τον κόσμο, που λίγο πριν τη συνδιάσκεψη στο Ρίο για το περιβάλλον καλούν τους ηγέτες των χωρών να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.


Επιστήμονες του IAP, παγκόσμιου δικτύου επιστημονικών ακαδημιών, σε κοινή ανακοίνωσή τους καλούν τις ηγεσίες να λάβουν μέτρα, όχι μόνο για την μείωση της κατανάλωσης, αλλά και για την επιβράδυνση της αύξησης του πληθυσμού, επισημαίνοντας την ανάγκη εκπαίδευσης των γυναικών και των κοριτσιών ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Για πολύ καιρό τα προβλήματα του υπερπληθυσμού και της κατανάλωσης έχουν περάσει στο περιθώριο λόγω πολιτικών και ηθικών ευαισθησιών», τονίζει ο καθηγητής Charles Godfrey, σύμφωνα με την Independent. «Αυτά είναι θέματα που μας επηρεάζουν όλους, ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, και πρέπει να λάβουμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή τους», προσθέτει.

Στην ανακοίνωσή του το IAP τονίζει πως «η ευημερία στο μέλλον είναι ακόμα ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί, αλλά θα πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα με τη χάραξη της σωστής πολιτικής».

«Είναι ζωτικής σημασίας η χάραξη της σωστής πολιτικής από εθνικούς και διεθνείς φορείς, ενεργώντας ατομικά και συλλογικά να αναλάβουμε άμεσα δράση για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύσκολα αλλά ζωτικής σημασίας ζητήματα», τονίζουν οι επιστήμονες.


Πηγή/φωτό: Τvxs