ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

«AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ»

tramp 300x215 1 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

tramp 300x215 1 - Σόλων ΜΚΟΔιεθνής έκθεση σκιτσογράφων στο Ινστιτούτο Θερβάντες, 11-24 Ιουνίου 
Διάσημοι γελοιογράφοι εκθέτουν τις δημιουργίες τους ως μια προσωπική έκφραση με θέμα την αλληλεγγύη και την ισότητα των φύλων. Βαγγέλης Παυλίδης, Μιχάλης Κουντούρης, Πέτρος Ζερβός (Ελλάδα), Άνχελ Μπολιγκάν (Κούβα), Νάνι Μοσκέρα, Ομάρ Φιγκερόα Τούρσιος (Κολομβία) και Σιλβάνο Μέλο (Βραζιλία).


Η έκθεση οργανώνεται από την EduCartoon στα πλαίσια του 4ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Θερβάντες, το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 20.00.

Το Σάββατο 16 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας θα παρουσιαστούν δυο σεμινάρια με θέμα την γελοιογραφία ως μέσω επικοινωνίας και εκπαίδευσης:

• Στις 11.30: Εργαστήρι του διαδικτιακού κόμβου www.educartoon.gr με τον Μιχάλη Κουντούρη: «Η γελοιογραφία ως εκπαιδευτικό εργαλείο»

• Στις 12.30: Συζήτηση με την Νάνι Μοσκέρα και τον Όμαρ Φιγκερόα Τούρσιος: «Η γελοιογραφία και η ισότητα των φύλων»

Τέλος, το Σάββατο 16 Ιουνίου θα βραβευτούν μαθητές σχολείων, που διδάσκονται την ισπανική γλώσσα, και συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου και έκφρασης, με τίτλο «Αλληλεγγύη και Ισότητα των Φύλων». Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για την ισότητα των φύλων και να διαμορφώσουν μία κουλτούρα αλληλεγγύης μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και τη δημιουργία.

Πληροφορίες:

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 – 13.30  και 17.00 – 20.00. Σάββατο 11: 10.00 – 13.30.

Είσοδος ελεύθερη

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα (τηλ.: 210.3634117, εσωτ. 2)


Πηγή: 
educartoon.gr

Σκίτσο: Vangelis Pavlidis – Grecce, από το educartoon.gr

Σχετικά άρθρα