1

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ Ο “ΠΟΙΜΕΝΑΣ” ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

Ο ιδρυτής της οικολογικής οργάνωσης Sea Shepherd, Πολ Ουότσον, συνελήφθη την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και εξακολουθεί να τελεί υπό κράτηση, προκειμένου να εξακριβωθούν οι κατηγορίες που εκκρεμούν εναντίον του, ανακοινώθηκε από τον συνήγορό του έξω από το δικαστήριο.
Ο Καναδός στην καταγωγή Ουότσον συνελήφθη μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, από την Κόστα Ρίκα για πράξεις που ανάγονται στο 2002 και αφορούν την εκστρατεία της Sea Shepherd κατά του ψαρέματος των καρχαριών, είχε τονίσει νωρίτερα η εισαγγελία της Φρανκφούρτης.


Ο Ουότσον κατηγορείται για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των πλοίων, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ, το 2002, και κινδυνεύει να εκδοθεί στην Κόστα Ρίκα.

«Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος», τόνισε ο συνήγορος του Ουότσον Όλιβερ Βάλας, προσθέτοντας πως θα πρέπει να παραμείνει κρατούμενος σε φυλακή της Φρανκφούρτης για όσον καιρό θα εξετάζεται το αίτημα απέλασής του στην Κόστα Ρίκα, η οποία θέλει να τον δικάσει.

«Όμως δεν γνωρίζουμε πόσον καιρό μπορεί να πάρει αυτό», πρόσθεσε.

Ο Ουότσον βρέθηκε στη Φρανκφούρτη για μετεπιβίβαση σε πτήση προς τη Γαλλία, ενώ προβλεπόταν να επιστρέψει και πάλι στη Γερμανία για μία σειρά διαλέξεων, τόνισε ο Όλαφ Γιοστ -μέλος της γερμανικής Sea Shepherd- ο οποίος του κρατούσε συντροφιά στις πρώτες ώρες της σύλληψής του στο αεροδρόμιο.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Πηγή/φωτό: Πρώτο Θέμα