ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΣΠΟΡΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ!

sporoi ecotimes - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

sporoi ecotimes - Σόλων ΜΚΟΤο κεντροδεξιό Γαλλικό ψήφισε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο καταργείται η ελεύθερη χρήση επαναχρησιμοποίησης των σπόρων στη Γαλλία από τους αγρότες και στο εξής θα υπάρχει φορολόγηση στους σπόρους διότι ακόμη και οι σπόροι θα έχουν ιδιοκτήτη! Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται στις τριτοκοσμικές χώρες εδώ και πάρα πολλά χρόνια και η Γαλλική κυβέρνηση σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να το αντιγράψει.

Από το 2001, αυτό το νομοσχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται μονάχα στο σιτάρι από το οποίο παρασκευαζόταν το ψωμί. Οι παραγωγοί έπρεπε να πληρώνουν μισό ευρώ ανά τόνο όταν πραγματοποιούσανε τη συλλογή του σιταριού.

Όμως με το νέο νομοσχέδιο αυτό που εφαρμόζεται στη Γαλλία από το 2001 στο σιτάρι, τώρα θα εφαρμοστεί σε ακόμη 20 παραγόμενα είδη.

Μάλιστα για τα 10 από αυτά τα είδη, όπως τα λαχανικά, η σόγια, και τα φρούτα, οι Γάλλοι αγρότες δε θα έχουν δικαίωμα επαναχρησιμοποίησης των σπόρων ενώ για τα άλλα 10 είδη, που είναι τα είδη κτηνοτροφίας και σιταριού, οι Γάλλοι αγρότες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να επαναχρησιμοποιήσουν σπόρους.


Πηγή / Φωτό (MARY CHARISKOU – SHEBLOGS.EU) ecotimes.gr

Σχετικά άρθρα