ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Μ.Κ.Ο. - ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

KOINΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

koinonikoiatreio - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

koinonikoiatreio - Σόλων ΜΚΟΚοινωνικό ιατρείο με εθελοντές γιατρούς, οι οποίοι θα προσφέρουν υπηρεσίες ιδίως σε άστεγους, θα λειτουργήσει εντός των επόμενων ημερών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το ιατρείο, που θα εξυπηρετεί κι άλλους ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στις δομές δημόσιας υγείας και πρόνοιας, δημιουργήθηκε από την εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ), με τη συμπαράσταση του Μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και με τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης.


Στεγάζεται σε χώρο 58 τετραγωνικών μέτρων, στο κτήριο του παλαιού τηλεφωνείου, κοντά στην πύλη 6 του λιμανιού, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Διαθέτει εξεταστική κλίνη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και φαρμακείο, ενώ φιλοξενεί κι ένα πλήρως εξοπλισμένο οδοντιατρείο. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση από την κεντρική είσοδο του λιμανιού, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2310.593.285.

Οι γιατροί θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια εθελοντικά και ήδη έχουν γίνει σχετικές επαφές με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, την Εταιρεία Παθολόγων Βορείου Ελλάδος, την Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, για όσους θα χρειαστούν νοσηλεία. Επίσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα στο χώρο θα βρίσκονται κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι άστεγοι στη Θεσσαλονίκη αυξάνονται […]Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται από την έλλειψη στέγης και οποιασδήποτε μονιμότητας στη ζωή τους, ενώ εξαιτίας του τρόπου που κινούνται στην καθημερινότητά τους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης.

Πηγή/φωτό: Tvxs

Σχετικά άρθρα