ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

3.041 ΠΟΥΛΙΑ ΔΑΚΤΥΛΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

delta evrou - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

delta evrou - Σόλων ΜΚΟΣυνολικά 3.041 πουλιά, από 74 είδη διαφόρων ομάδων (αρπακτικά, χηνόμορφα, στρουθιόμορφα, κ.ά), δακτυλιώθηκαν την περασμένη χρονιά από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.
Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του Φορέα, Γιάννης Φακριάδης, δακτυλιώθηκαν μικρά πουλιά, όπως ο Δεντροφυλλοσκόπος Phylloscopus collybita, με βάρος μόλις 5,6 γρ, αλλά και μεγάλα, όπως ο Βουβόκυκνος Cygnus olor, με βάρος 5,75 κιλά!


Επίσης, πουλιά με εξωτικά χρώματα, όπως ο Μελισσοφάγος Merops apiaster, αλλά και περισσότερο κοινά (αλλά συνάμα εντυπωσιακά!) όπως ο Σπιτοσπουργίτης Passer domesticus.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια δακτυλιώσεις πουλιών στον υγρότοπο του Δέλτα Έβρου, είπε ο κ. Φακριάδης, με σκοπό τη συλλογή πολύτιμων στοιχείων σχετικά με τη ζωή των άγριων πουλιών και πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τη μετανάστευσή τους και τις περιοχές φωλιάσματος, ανάπαυσης και διαχείμασης, αντίστοιχα.

Χαρακτήρισε ευχάριστο το γεγονός ότι μαθητές της περιοχής της Αλεξανδρούπολης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδικασία της δακτυλίωσης και να συμμετάσχουν στην απελευθέρωση μερικών πουλιών, καθώς η όλη διαδικασία συμβάλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, τόσο από το πρόγραμμα WWF Δαδιάς όσο και από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που προσήλθαν στο Δέλτα του Έβρου και βοήθησαν στην διεξαγωγή των δακτυλιώσεων.

Πηγή/φωτό: Έθνος

Σχετικά άρθρα