ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

lathroilotomia - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

lathroilotomia - Σόλων ΜΚΟΕντείνονται τα φαινόμενα παράνομης υλοτομίας σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς οργανωμένα κυκλώματα εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση, αλλά και την παρατεταμένη κακοκαιρία με σκοπό τον πλουτισμό.
Παράδειγμα αποτελεί δυστυχώς το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς στην Αχαΐα. Όπως κατήγγειλε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, το εθνικό πάρκο στη Στροφυλιά υφίσταται καθημερινή λεηλασία.


Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε επίσκεψη που έγινε προ ημερών μέλη, της Οικολογικής Κίνησης κατέγραψαν μαζί με τους επόπτες του φορέα διαχείρισης δεκάδες αιωνόβιες κουκουναριές, οι οποίες είχαν κοπεί από τη ρίζα σε κεντρικότατα σημεία του δάσους.

Σε άλλη περίπτωση, όπως καταγγέλθηκε επίσημα, υπάλληλοι του δασαρχείου Αγρινίου απειλήθηκαν με τσεκούρι από λαθροϋλοτόμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή δασών και αγροτικών υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, Αντώνη Κανταρτζόπουλο, απεφεύχθη, πριν από λίγες ημέρες τραγωδία, με θύματα δασικούς υπαλλήλους του δασαρχείου Αγρινίου, οι οποίοι είχαν διατεταγμένη υπηρεσία πρόληψης και καταστολής λαθροϋλοτομιών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου οχήματος με παράνομα προϊόντα υλοτομίας, ο ιδιοκτήτης του αρνήθηκε να σταματήσει. Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος σε δρόμους του κάμπου Λεπενούς και κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου σταμάτησε.

Στην συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο, πλησίασε το υπηρεσιακό όχημα, απείλησε και εξύβρισε τους δασικούς υπαλλήλους, ενώ χτύπησε το αυτοκίνητό τους, προκαλώντας μικροφθορές. Κατόπιν, αρνούμενος τον έλεγχο, πήρε ένα τσεκούρι και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τους υπαλλήλους.

Οι τελευταίοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά ο δράστης, στην θέα των αστυνομικών, έσπευσε να εξαφανιστεί. Μάλιστα για αυτό το γεγονός η διεύθυνση δασών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Πηγή/φωτό: Tvxs