ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Μ.Κ.Ο. - ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

MKO ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΗΛΕΙΑΣ ΤΗΝ 6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ydronaftes - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ, 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ydronaftes - Σόλων ΜΚΟΜη Κυβερνητική Οργάνωση «Υδροναύτες», ο Τομέας Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με την αρωγή του Δήμου Ήλιδας, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία την οικολογική δράση καθαρισμού του βυθού περιμετρικά του αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή «Παλούκι» του Νομού Ηλείας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 με την συμμετοχή της ομάδας «Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών» της φιλοζωικής ΜΚΟ Romell και της  ΜΚΟ ΕΠΑΝΥΠ.


Η μεγάλη ποσότητα αλλά και τα είδη των ρύπων που ανελκύστηκαν από τον βυθό ανέδειξε για ακόμη μια φορά το μέγεθος του προβλήματος ρύπανσης των Ελληνικών θαλασσών και έκανε απολύτως ξεκάθαρη την ανάγκη για την άμεση και αποτελεσματική προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Στην συνέχεια και σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου Αμαλιάδας (νυν Δήμου Ηλιδας) επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων ανέπτυξαν τις σκέψεις και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την προώθηση των καταδυτικών δραστηριοτήτων. Την οργάνωσή μας εκπροσώπησαν στο πανελ των ομιλητών οι κ.κ. Παναγιώτης Τασιαδάμης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Ευάγγελος Αλεβίζος, συντονιστής τμήματος επιστημονικών ερευνών και μελετών.

Τα προβλήματα που επιβαρύνουν το περιβάλλον απαιτούν κοινά μέτωπα για να αντιμετωπιστούν, τα οποία δεν μπορούν να έχουν ούτε πολιτικά χρώματα ούτε και να διέπονται από οποιουδήποτε είδους συμφέροντα και ιδιοτελείς συμπεριφορές.
Η δράση στην Ηλεία, φρόντισε να αποδείξει την παραπάνω αρχή με τον καλύτερο τρόπο και ευχόμαστε να δούμε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

H Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Υδροναύτες»  θα ήθελε να ευχαριστήσει την κυρία Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, της οποίας η πρωτοβουλία οδήγησε σε μια άριστη και ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση καθώς και τους συμμετέχοντες φορείς και εθελοντικές ομάδες για την άριστη συνεργασία και υποστήριξη της δράσης σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύουμε πως η δράση στην Ηλεία θα γίνει η αφορμή για πολλές επιπλέον δράσεις καθώς διαπιστώσαμε πως μοιραζόμαστε κοινό όραμα και έχουμε κοινούς προβληματισμούς.

Τέλος θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους τους εθελοντές και εθελόντριες –  μέλη της οργάνωσής μας που ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα τις δύσκολες εποχές που διανύουμε,  εκφράζοντας ακόμη μια φορά με αυτό τον τρόπο  την ειλικρινή  αγάπη τους προς τον υδάτινο κόσμο  και την πίστη τους στο όραμα της οργάνωσής μας.

Πηγή/φωτό: Υδροναύτες