1

10 OKTΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ

10 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής – Έλα να συμμετάσχεις στο ακτιβιστικό δρώμενο της Διεθνούς Αμνηστίας

Μέχρι το 1961, το έτος ίδρυσης της Διεθνούς Αμνηστίας, μόνο 9 χώρες ανά τον κόσμο είχαν καταργήσει την θανατική ποινή για όλα τα εγκλήματα, ενώ η πρακτική αυτή δεν θεωρούνταν καν μέρος της θεματολογίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


50 χρόνια αργότερα, η παγκόσμια τάση για την κατάργησή της είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η συνεισφορά της Διεθνούς Αμνηστίας σε αυτήν την εξέλιξη είναι θεμελιώδης. Και αυτή τη χρονιά, λοιπόν, όπως κάνουμε επί 9 συναπτά έτη, στις 10 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής, θα υπογραμμίσουμε τον απάνθρωπο χαρακτήρα αυτής της τιμωρίας και θα εντείνουμε τις ενέργειές μας για την κατάργησή της.

Δήλωσε συμμετοχή στο activism@amnesty.org.gr μέχρι την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και λάβε μέρος στο ακτιβιστικό δρώμενο που διοργανώνει η Διεθνής Αμνηστία στις 10 Οκτωβρίου από τις 12:00 – 15:00.

Έλα να ενημερώσεις τους περαστικούς πως μένουν 58 κράτη να καταργήσουν τη θανατική ποινή και πως μπορούμε όλοι μαζί να τα κάνουμε 57 πιέζοντας τη Λευκορωσία να πάει προς αυτή την κατεύθυνση και να γίνει η Ευρώπη ένας τόπος χωρίς θανατικές καταδίκες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το δρώμενο, καθώς και για τον τόπο και την ώρα του ραντεβού, θα λάβεις αφού δηλώσεις συμμετοχή.

(Πηγή/φωτό: Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Αμνηστίας)