ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

ΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ!

36005 Dimitra K.Butterfly - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

36005 Dimitra K.Butterfly - Σόλων ΜΚΟ«Η πεταλούδα (la mariposa) για εμάς συμβολίζει την επιθυμία να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, να ανοίξουμε τα φτερά μας… να παλέψουμε, παίρνοντας δύναμη από τα δικαιώματά μας» Martha Munguiá, Συμμαχία της Νικαράγουας για τα Κέντρα Γυναικών.
Ο βιασμός και η σεξουαλική κακοποίηση είναι ευρέως διαδεδομένα στη Νικαράγουα. Τα δύο τρίτα των βιασμών που καταγγέλλονται αφορούν κορίτσια και νεαρές γυναίκες κάτω των δεκαεπτά ετών. Σας παρακαλούμε να δείξετε αλληλεγγύη σε αυτές τις νεαρές γυναίκες και να βοηθήσετε να ακουστούν οι φωνές τους στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και μια πεταλούδα, κατά τη διαδήλωσής τους τον Σεπτέμβριο.

Το τραύμα είναι ακόμα βαθύτερο σε περίπτωση που οι επιζώσες μείνουν έγκυοι εξαιτίας του βιασμού. Για αυτές τις γυναίκες και τα κορίτσια, η ιδέα ότι θα γεννήσουν ίσως είναι αφόρητη, και, όσο νεότερες είναι, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος για την υγεία τους. Ωστόσο, στη Νικαράγουα δεν υπάρχει επιλογή.

Από το 2008, ο νόμος έχει μετατρέψει σε έγκλημα όλες τις μορφές έκτρωσης σε κάθε περίπτωση, ακόμα και εάν διακυβεύονται η υγεία, ή η ζωή της γυναίκας, ή εάν υπήρξε θύμα βιασμού ή αιμομιξίας.

Η βοήθεια από την κυβέρνηση, που είναι από ελάχιστη ως μηδαμινή, έχει αποτύχει όσον αφορά την παρεμπόδιση της σεξουαλικής κακοποίησης και την παροχή φροντιδας στις επιζώσες, ή τη διασφάλιση ότι αυτές θα δικαιωθούν και θα απόκατασταθούν. Οι νεαρές γυναίκες – θύματα βιασμού χρειάζονται ψυχολογική, ιατρική και νομική υποστήριξη, καθώς και βοήθεια για να ξανακτίσουν τις ζωές τους.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 οι γυναικείες οργανώσεις και οι πολίτες της Νικαράγουας θα κάνουν διαδήλωση με αιτήματα την ανάκληση της καθολικής απαγόρευσης της έκτρωσης και τον τερματισμό της ευρέως διαδεδομένης βίας εναντίον γυναικών και κοριτσιών.

Με την αλληλεγγύη σας, τα λόγια των γυναικών και των κοριτσιών της Νικαράγουας, θα φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στ’ αυτιά της κυβέρνησης. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την κυβέρνηση ν’ ακούσει και να δράσουμε για να προστατέψουμε τα δικαιώματα κοριτσιών και γυναικών.

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΗΜΕΡΑ!
http://www.amnesty.org.gr/nicaragua-butterflies-of-hope

Διαβάστε επίσης:
Η Νικαράγουα πρέπει να θέσει τέλος στο βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση των κοριτσιών

(Πηγή: Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Αμνηστίας)