ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙFOAM: ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟ-ΟΙΚΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (16-18 Σεπτεμβρίου)

biomediterranean - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

biomediterranean - Σόλων ΜΚΟΣυνέδριο IFOAM AgriBioMediterraneo

Βιολογική Γεωργία και Αγρο-Οικο-Τουρισμός στην Μεσόγειο
16-18 Σεπτεμβρίου 2011, Ζάκυνθος

Το Διεθνές συνέδριο του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM (AgriBioMediterraneo), για τη Βιολογική Γεωργία και τον Αγρο-Οικο-Τουρισμό στη Μεσόγειο, διοργανώνει ο Οργανισμός ΔΗΩ, στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2011 στη Ζάκυνθο.


Το συνέδριο θα καλύπτει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: 
1) βιολογική γεωργία, 
2) αγρο-οικο τουρισμός, 
3) βιοποικιλότητα, 
4) προστατευόμενες περιοχές, 
5) τοπικές αγορές και απευθείας εμπορία, 
6) τυποποίηση στα πλαίσια λειτουργίας των βιολογικών αγροκτημάτων, 
7) γαστρονομία και βιολογικά εστιατόρια, 
8) περιβαλλοντική εκπαίδευση και διδακτικές εφαρμογές, 
9) βιοκλιματική αρχιτεκτονική, 
10) εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη, 
11) νομοθεσία βιολογικής γεωργίας και αγρο-οικο-τουρισμού 
12) περιπτώσεις μελέτης, 
13) πράσινη οικονομία, 
14) αγρο- οικο τουρισμός και ΑΜΕΑ.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες για τις θεματικές ενότητες που προαναφέρθηκαν. Επιπλέον έχουν επιλεχθεί ως εισηγητές, επιστήμονες από πανεπιστήμια, ειδικοί από εμπλεκόμενοι φορείς και οργανισμούς από τον κλάδο της βιολογικής γεωργίας. Η αναγνωρισιμότητα τους είναι αναμφισβήτητη αφού επί σειρά ετών κατέχουν τιμητικές θέσεις στον κλάδο της βιολογικής γεωργίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα ονόματα: Χαρίκλεια Μινώτου (Ελλάδα), Karen Hoberg (Ισπανία), Drazen Lusic (Κροατία), Aktham Badran (Παλαιστίνη), Fabio Piccioli (Ιταλία), Paola Migliorini (Ιταλία), Guy Rilov (Ισραήλ), Yousri Hasrem (Αίγυπτος), Markus Abenz (Γερμανία), Ranko Tradic (Κροατία). Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Όσοι ασχολούνται ενεργά με τη βιολογική γεωργία και τον αγρο-οικο τουρισμό στη Μεσόγειο και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο συνέδριο καλούνται να αποστείλουν περίληψη και σχετική εισήγηση στην αγγλική γλώσσα. Οι εισηγήσεις μπορούν να είναι έως 4 σελίδες (2500 λέξεις), και να περιέχουν εισαγωγή, μεθοδολογία, αποτελέσματα, συμπεράσματα και προτάσεις. Η τελική ημερομηνία αποστολής των περιλήψεων είναι η 30 Απριλίου 2011.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί και η 6η Γενική Συνέλευση του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM -AgriBioMediterraneo, στις 17 Σεπτεμβρίου 2011, καθώς και η τελική συνάντηση του προγράμματος BIOLMED.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Οργανισμό ΔΗΩ, υποστηρίζεται από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το WWF Ελλάς , συμμετέχει η IFOAM καθώς και άλλοι ελληνικοί και διεθνείς φορείς οι οποίοι θα ανακοινωθούν σε επόμενη ενημέρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες για το IFOAM – AgriBioMediterraneo, 
επισκεφτείτε την ιστοσελίδα
www.ifoam.org/about_ifoam/around_world/agribiomediterraneo 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.abmconference2011.org, και τηλεφωνικά στο 210 82 24 384 (ΔΗΩ)

Οργάνωση 
ΔΗΩ – Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων 

Υποστηρικτές 
TEI Ιονίων Νήσων 
WWF Ελλάς 

Και με τη συμμετοχή
IFOAM 
AGRIBIO MEDITERRANEO

(Πηγή: E-ecology)
Φωτό:wikipedia

Σχετικά άρθρα